Sunt absolventa a Facultatii de Psihologie din Cluj si de noua ani aprofundez domeniul terapiilor alternative.  Cred ca adevarata frumusete vine din interior. Si adevarata vindecare tot de acolo vine.  Raspunsurile pe care le cautam se afla cu adevarat in interiorul nostru. Trebuie doar sa avem curajul sa le cautam!

Pe coloana din dreapta am atastat cateva articole pe care le-am publicat de-a lungul anilor despre spiritualitate. Va invit sa le cititi si daca va regasiti in ele, cu atat mai bine. M-as bucura. 

Problemele pe care le avem in momentul de fata, lucrurile cares e intampla in prezent in viata noastra si de care nu suntem multumiti, sunt efectul uneia sau mai multor cauze (de natura fizica, emotionala sau spirituala), ele sunt rezultatul a ceva ce am facut noi in trecut.

Exista un proverb  care spune "Ce semeni, aceea culegi". Iata cata intelepciune!

De aceea este important sa constientizam cauza sau cauzele si sa incercam sa le amelioram, caci daca tratam numai efectul cauza va ramane si va genera un alt efect, poate si mai devastator. Oare de ce organismul recidiveaza dupa o operatie de indepartare a unei tumori canceroase? Deoarece cauza spirituala a ramas. De obicei, aceasta este legat ade emotii negative: ura, furie, manie, neputinta de a ierta.

Oare de ce ne este atat de greu sa facem fata schimbarii? Schimbare e compusa din trei elemente: situatia propriu-zisa, interpretarea noastra si reactia noastra fata de schimbare. Care sunt elementele care le putem modifica din acest TRIO?  Oare cum ar fi sa raspundem intr-un mod creativ provocarilor pe care ni le ofera viata?

Astept mesajele voastre. Va voi raspunde in cel mai scurt timp. 

Va doresc o zi si o saptamana de exceptie. Si succes maxim in tot ceea ce faceti. Si nu uitati: adevarata schimbare porneste din interior!


 

 Coaching-ul, a doua industrie in crestere, dupa IT

  

Life-coaching-ul si business-coaching-ul sunt doua domenii de activitate in plina crestere.

Vineri a avut loc la Cluj-Napoca o noua Seara de Coaching cu Mihai Stanescu.

Pentru mine a fost o experienta plina de revelatii.

 Conferinta s-a desfasurat in ambianta selecta a Hotelului Capitolina de pe Dealul Clinicilor din Cluj.

 Au fost trei ore foarte intense, in care domnul Stanescu ne-a prezentat “in vivo” cateva exercitii de coaching, dupa ce – in prealabil – a facut o foarte scurta incursiune in istoria coaching-ului.

 Asadar, am aflat ca aceasta disciplina a luat nastere

 Una dintre cele mai importante ecuatii utilizate in coaching este urmatoarea: P(erformanta) = P(otential) – I(nterferente).

 De cele mai multe ori, interferentele sunt reprezentate de convingerile limitatoare (limitting beliefs). Pentru a le afla si a putea lucra asupra lor, domnul Mihai Stanescu ne recomanda ca in cadrul procesului de coaching sa punem intrebari deschise (fara raspunsuri DA / NU) .

 

 Printre exercitiile de coaching pe care le-a facut cu participantii s-au numarat Harta vietii si identificarea lui K(nowledge –cunoastere), S(kills – deprinderi) si A(billities – abilitati) din perioadele de varf ale vietii fiecaruia, acestea din urma reprezentand cate un pol de putere.

  In ziua de azi, este din ce in ce mai multa nevoie de coaching, pentru ca relatiile interpersonale si interorganizationale sa se poata desfasura in mod profesionist.

 

 

 


 


Contact Me