Make your own free website on Tripod.com
You are not logged in. Log in
Entries by Topic
All topics  «
Galaxy Tv Blog
Saturday, 27 November 2010
Imagini de la PRIMA INTALNIRE OFFLINE A COMUNITATII IT SPARK CLUJ

Dragi prieteni,

Va invit sa urmariti pe canalul Youtube al "galaxytv21" imagini si interviuri de la Prima intalnire offline a comunitatii IT park, care a avut loc astazi la Cluj in sala de conferinte a Centrului de Afaceri POWER BUSINESS CENTER din Cluj-Napoca.
Va doresc vizionare placuta.

THE 1ST OFFLINE MEETING OF THE IT SPARK COMMUNITY - PART 1

http://www.youtube.com/watch?v=Us3LQSNu9S4

THE 1ST OFFLINE MEETING OF THE IT SPARK COMMUNITY - PART 2

THE 1ST OFFLINE MEETING OF THE IT SPARK COMMUNITY - PART 3

THE 1ST OFFLINE MEETING OF THE IT SPARK COMMUNITY - PART 4

THE 1ST OFFLINE MEETING OF THE IT SPARK COMMUNITY - PART 5

THE 1ST OFFLINE MEETING OF THE IT SPARK COMMUNITY - PART 6

THE 1ST OFFLINE MEETING OF THE IT SPARK COMMUNITY - PART 7

THE 1ST OFFLINE MEETING OF THE IT SPARK COMMUNITY - PART 8

THE 1ST OFFLINE MEETING OF THE IT SPARK COMMUNITY - PART 9

THE 1ST OFFLINE MEETING OF THE IT SPARK COMMUNITY - PART 10

THE 1ST OFFLINE MEETING OF THE IT SPARK COMMUNITY - PART 11

THE 1ST OFFLINE MEETING OF THE IT SPARK COMMUNITY - PART 12

THE 1ST OFFLINE MEETING OF THE IT SPARK COMMUNITY - PART 13

THE 1ST OFFLINE MEETING OF THE IT SPARK COMMUNITY - PART 14

THE 1ST OFFLINE MEETING OF THE IT SPARK COMMUNITY - PART 15

THE 1ST OFFLINE MEETING OF THE IT SPARK COMMUNITY - PART 16

THE 1ST OFFLINE MEETING OF THE IT SPARK COMMUNITY - PART 17

Succes maxim in tot ceea ce faceti si un sfarsit de saptamana cat mai placut.

Cu stima,

Carmen Moraru
===================================


Posted by galaxytv21 at 11:28 PM EET
Friday, 26 November 2010
INTERVIU SIR DAVID RAIMER, CAVALER DE MALTA

INTERVIU DAVID RAIMER, CAVALER DE MALTA

INTERVIU DAVID RAIMER, CAVALER DE MALTA
Interviu in exclusivitate cu Sir David Allan Raimer
interviu realizat de Carmewn Moraru
partea intai

C.M.: Acesta este un interviu in exclusivitate cu Sir david Allan Raimer, investitor bancar international privat, care s-a mutrat recent la Cluj-Napoca, pentru a imbunatati calitatea vietii de aici. Buna ziua si bine ati venit.
D.R: Multumesc.
C.M: Multumim pentru ca ati acceptat invitatia noastra.
D.R: Placerea este de partea mea.
C.M: V-am vazut de curand la Pro Tv intr-un scurt interviu referitor la faptul ca ati devenit Cavaler de Malta. (http://stirileprotv.ro/video/ordiul-cavalerilor-de-malta-s-a-imbogatit-cu-30-de-noi-membri/60447547). Cred ca a fost o experienta extraordinara pentru dvs. Ce puteti sa ne impartasiti despre aceasta?
D.R: Da, intr-adevar, a fost o experienta deosebita pentru mine si partenerul meu, Malcolm Martin Walker III. Amandoi ne-am mutat in Romania ca sa fim o binecuvantare pentru tara aceasta si consideram ca oportunitatea de a face acest lucru este aici, in aceasta tara, deoarece aici exista atatea oportunitati minunate. Consideram ca poporul roman este un popor muncitor, care a trecut prin numeroase momente de cumpana de-a lungul anilor – in ultimii 50-75 de ani si speram sa reusim sa restauram prosperitatea si integritatea acestui popor. Dorim sa ajutam la construirea istoriei, sa restauram mostenirea istorica pentru copiii copiilor romanilor si dorim sa facem acest lucru in diferite moduri.
Dorim sa aducem laolalta un grup de investitori internationali care ne impartasesc viziunea si care se pregatesc si ei sa se mute in Romania. Nu suntem doar un simplu grup de investitori care am venit aici sa investim intr-o anumita zona a Romaniei. Am venit aici ca sa fim o parte din Romania, sa ne aducem contributia la viata de aici si sa ne cladim viitorul aici. Ca sa reusim sa facem acest lucru, trebuiau indeplinite mai multe lucruri mai intai: am petrecut timp de calitate ca sa ii cunoastem pe oamenii din Romania, calatorind cu taxiul, in sistemul de autobuze, pe tren si doar vorbind cu oamenii, reusind sa ne facem o idee despre forma de guvernamant si despre stilul de viata de aici; suntem convinsi de faptul ca pentru a face lucrurile pe care le consideram necesare pentru imbunatatirea calitatii vietii de aici este necesar sa fim luati in serios. Iar pentru ca acest lucru sa se intample, am considerat ca cel mai bun mod era sa ne alaturam Ordinului Cavalerilor de Malta a Sfantului Ioan din Ierusalim. Acest ordin este o organizatie foarte prestigioasa de intr-ajutorare. Suntem aici ca sa ajutam la construirea de noi spitale, noi scoli, o noua infrastructura, sa facem niste lucruri cu adevarat extraordinare. Iar sistemul politic – asa cum stie toata lumea – tinde uneori sa devina unul confuz. De asemenea, am considerat ca facand parte din Ordinul Cavalerilor de Malta a Sfantului ioan din Ierusalim ne putem pozitiona in asa maniera incat sa ne putem demonstra intentiile, integritatea si rezultatele.

Aventura noastra a inceput in Cluj-Napoca, de unde am pornit spre Castelul Peles din Sinaia. Drumul ar fi trebuit sa dureze 4 ore, dar cu GPS-ul a durat 7. Asta da experienta! Iar cand am ajuns acolo am vazut frumosul castel si ceremonia tutoror cavalerilor. Se afla acolo cu mine si frumoasa mea mireasa. Arata ca o printesa. Si a inceput ceremonia. Am avut un interpret care ne-a tradus semnificatia ceremoniei, precum si juramantul pe care l-am depus. Totul a fost foarte intens. Daca m-ati fi intrebat acum un an daca ma gandesc ca as putea fi cavaler in cadrul unei organizatii atat de prestigioase, probabil nu as fi crezut nici eu acest lucru. Asa ca a fost o experienta supra-reala si minuata. Dorinta noastra este sa imbunatatim calitatea vietii, in special in domeniul sanitar si sa comstruim centre moderne de ingrijire care sa fie accesibile si celor bogati dar si celor saraci in egala masura. Este dorinta noastra sa facem tot ce putem in aceste doua domenii.

Nu credem ca banii sunt aceia care ar trebui sa faca diferenta intre o ingrijire medicala buna si orice alt tip de ingrijire mai putin buna. Acesta va fi obiectivul nostru: sa incercam sa facem din sistemul sanitar din Romania unul din cele mai bune de pe mapamond.

Intentionam sa desfasuram si alte activitati. Speram sa organizam un simpozion in urmatoarele cateva saptamani. Vom reuni mai multe grupuri de pe intreg teritoriul Romaniei, profesori si oameni care in decursul ultimilor ani s-au stradsuit sa creeze un nou tip de societate in Romania, care au niste idei noi si cai revolutionare de a face ca acest lucrusa se intample care sa aduca prosperitate si o exprimare libera a oamenilor din Romania. Credem ca lumea a demonstrat o mare instabilitate in ultimii ani. Economia nu prezinta stabilitate; au existat multe incertitudini si temeri in intreaga lume si consider ca avem unele raspunsuri care pot sa faca o diferenta in calitatea vietii de aici.
Si datorita oportunitatii unice pe care o avem, credemca putem utiliza platforma Irdinului cavalerilor de Malta a Sf. Ioan din Ierusalim, care ne da posibilitatea sa deschidem multe usi aici in Romania si sa fim po binecuvantare pentru aceasta tara minunata.

C.M: Ati putea sa ne impartasiti viziunea dvs. Asupra Romaniei?

D.R.: Da, cu mare placere. Sunt foarte entuziasmat de faptul c am venit in Romania in urma cu 10 ani, inainte ca granitele sa fie deschise (inainte de iontrarea Romaniei in UE – n.t.). Imi amintesc de fatul ca in vremea aceea erau o multime de masini Dacia. Am fost surprins cat de mult s-au schimbat marcile de masini in ultimii zece ani. Atunci nu prea existau mall-uri. Cred ca tocmai se introdusese Metro si McDonald's era noul mare restaurant. Acum zece ani exista o mare nevoie de dezvoltare nu numai in ceea ce priveste infrastructura, ci toate aspectele vietii dea ici. In aceasta situatie asa cum o vad eu – si punctul meu de vedere ar putea fi unul limtat, nu am venit aici din America presupunand ca avem toate raspunsurile sau ceva de genul asta. De fapt, nu ne percep ca venind aici in calitate de americani, ci ca oameni care venim aici cu o mare dragoste de Romania si cu o mare dorinta de a face aici casa noastra. Iar aici putem face aceasta. Mi-am dat seama de acest lucru in urma cu zecea ni. Am vazut aceasta posibilitate atunci.
VA URMA

Interviu realizat de Carmen Moraru, producator TV (http//:galaxytv21.tripod.com)

Posted by galaxytv21 at 8:00 AM EET
REVOLUTIE IN INDUSTRIA RETELELOR SOCIALE/REVOLUTION IN THE SOCIAL NETWORKS INDUSTRY


Probabil ca deja esti familiarizat cu conceptul de "retea sociala". Fie ca este vorba de Facebook, Neogen, ZenZuu, Yewie, hi5, Avon Connects, XING, Badoo sau alte asemenea, a face parte dintr-o retea sociala inseamna sa comunici zilnic cu prietenii tai si sa impartasesti idei noi. A face parte dintr-o retea sociala nu a fost niciodata tat de profitabil cum este acum.
Draga prietene, am sa-ti vorbesc in continuare de reteaua sociala Sitetalk, care se doreste a fi concurenta pentru cele enumerate mai sus. In prezent, o actiune Sitetalk costa 12 centi, dar valoarea ei va creste si - in curand - va fi cotata la bursa. Iar o parte din castiguri va fi impartita cu utilizatorii sai.
Nu te costa nimic sa te inscrii si nici nu ai nimic de pierdut. Ci doar de castigat.
Da click pe link-ul urmator
www.sitetalk.com/galaxytv21
si Sign up for free.
Te asteapta multe surprize inauntru.
Dupa ce te inscrii, te voi ghida pas cu pas mai departe.
Iti doresc succes maxim in tot ceea ce faci. Ne vedem inauntru.
Carmen Moraru
===========================
http://galaxytv21.tripod.com

=========================================================
You are proably already familiar with the "social network" concept. Whether it's Facebook, Neogen, ZenZuu, Yewie, hi5, Avon Connects, XING, Badoo or others, being part of a social etwork means communicating daily with your friends and sharing new ideas. Being part of a social network has never been as easy as it is today.
Dear friend, in the following lines I'm going to talk to you about the Sitetalk social network, which is meant to be a concurrent for the above-mentioned ones. Today a Sitetalk share is 12 cents, but its value will ge higher and it will soon be on the stock market. And a part of the winnings will be shared with its users.
It doesn't cost you anything to subscribe. Neither do you have anything to lose by doing so. Just click on the following link
www.sitetalk.com/galaxytv21
and Sign up for free.
There arwe many surprizes for you waiting inside.
After you subscribe, I will guide you step by step all the way.
I wish you maximum of succes in whatever it is that you are doing.
See you inside

Carmen Moraru
===========================
http://galaxytv21.tripod.com
--
Live long and prosper

Posted by galaxytv21 at 7:58 AM EET
Tuesday, 23 November 2010
CATEVA ANUNTURI

CATEVA ANUNTURI

1. Esti student/a la psihologie si materiile ti se par foarte grele. Ti-ai dorit sa poti gasi un ajutor care sa fac totul sa para mai facil. Opreste-te din cautare. L-ai gasit.2. Ajut copiii la lectii la limba engleza. Zona Gheorgheni, Andrei Muresanu si Buna Ziua (Cluj).
3. Trducator cu experienta din engleza in romana si invers, imi ofers serviciile,4. Doresti ca relatia ta de cuplu sa mearga bine? Consilierul "naturasiculoare" de la VIERSUM se afla acum in orasul tau! (Cluj

Posted by galaxytv21 at 7:28 PM EET
Sunday, 21 November 2010
DESPRE FUNCTIA SPIRITUAL-ESTETICA A PSIHICULUI

ESEU DESPRE FUNCTIA SPIRITUAL-ESTETICA A PSIHICULUI


Acesta este un eseu despre functia spiritual-estetica a psihicului. Nu va fi unul scris in termeni psihologici anosti ai psihologiei contemporane pe care sa nu ii inteleaga nimeni, ci va fi unul pe intelesul tuturor.

Exista o vorba care spune ca frumusetea e in ochii privitorului. Motto-ul meu in viata este “Adevarata frumusee vine din iterior si este singura care dureaza”. In profunzimile nevazute ale sufletului exista o comoara. Adesea o numesc comoara din adancuri, pentru ca toata lumea are acces la ea, dar nu toti o constientizeaza. Superficialitatea cotidianuli face ca aceasta comoara din adancuri sa devina uitata. De ce vorbesc despre aceasta zona si de ce o numesc asa?

Dou dintre marile religii ale lumii – hinduismul si budhismul – vorbesc despre scanteia divina care exist ain fiecare dintre noi: Sinele Suprem ATMAN. Exista numeroase tehnici si meditatii pentru Realizarea Sinelui – adica cunoasterea acestui adevar initiatic (a scanteii divine din noi) si lasarea lui sa se reverse in viata noastra prin tot ceea ce facem.

Desigur ca aceasta constientizare nu poate avea loc intr-o lume plina dea gitatie, de superficialitate si intr-un “du-te vino” continuu. Decupajele din viata cotidiana pe care le vedem la stiri sau le citim in ziare reprezinta doar o realitate trunchiata, doar ceea ce este vizibil cand arunci o prima privire. Dar daca stai sa analizezi, sa-ti pui intrebari, sa deslusesti cauzele unui anumit efect, semnificatia si invatamintele initiatice care pot fi trase din tot ceea ce se intampla, atunci lucrurile vor st acu totul si cu totul altfel.

Multi initiati din diferite curente ezoterice afirma ca planeta noastra sau existenta noastra pe aceasta planeta este doar o scoala a vietii si este esential sa trecem cu brio toate examenele spirituale alea cestei existente pentru a putea evolua spiritual.

De cate ori am stat oare – in tumultul vietii cotidiene – cu adevarat de vorba cu noi insine? De cate ori ne-am ascultat vocea interioara? De cate ori ne-am urmat inima?

De cate ori ne-am intrebat daca suntem cu adevarta fericiti si impliniti? Daca raspunsul e negativ la cele doua intrebari, de ce anume ar fi necesar ca aceste lucruri sa se intample?

Intr-o zi obisnuita, in statia de autobus, asteptand masina catre casa, de cate ori am remarcat cum un porumbel ii face curte porumbitei sau am contemplat linistea bataii aripilor unui porumbel in timp ce acesta isi lua zborul?

Desigur acestea sunt nano-realitati, dar fac parte din micile bucurii ale vietii. Pentru ca viata nu este altceva decat o suma de mici bucurii. Ale noastre si ale altora.

Ma regasesc adesea in albastrul nemarginit al cerului, a atmoferei noastre terestre. Iar pozele pe acre le fac sunt cu plante, cu flori si peisaje in rolul principal, carora seninul cerului li se imprumuta ca si fundal.

Totul, absolut totul are o semnificatie profund spirituala. Totul se desfasoara intr-o ordine cosmica primordiala, care face ca profunzimea Adevarului sa dea celui caruia I se reveleaza in parte sau pe deplin capacitati superioare de cunoastere.

Nu ma refer aici la ceea ce societatea contemporana numeste “capacitati paranormale”, si nici la sensul in care aceasta le intelege. Ci la un tip special de cunoastere, care se manifesta prin revelatii, cunoasterea pe care o obtii atunci cand contemplii un peisaj sau cand faci o meditatie. O cunoastere dincolo de cuvinte...

Soarele exterior este o reflexie, o reprezentare simbolica a soarelui interior. Iar cerul albastru nu simbolizeaza altceva decat sufletul. Norii care vin si trec reprezinta necazurile din viata cotidiana, suisurile si coborasurile, iar cele noua planete ale sistemului nostru solar pot simboliza nivele de evolutie spirituala si – de asemenea – un numar simboloic suprem. Evolutia spirituala ultima e pe planeta cea mai apropiata de soare. Pana la urma, nu suntem singuri in Univers. Nici Dumnezeu nu e singur.


Carmen Moraru

 


Posted by galaxytv21 at 7:01 PM EET
EXPERIENTA AVON

Fac parte din cea mai prestigioasa companie de produse cosmetice prin vanzare directa din lume. Oportunitatea oferita de AVON este cu adevarat unica.

Si sunt multe argumente pe care le pot aduce in acest sens.

Primul este varsta si – implicit – experienta. Astazi, in anul 2010, Avon implineste 124 de ani de existenta, Nu exista nici o alta companie de vanzare directa din lume cu o varsta atat de mare.

2. Este singura companie din lume care in cataloagele sale are ceea ce se numeste “pagina parfumata”.

3. Colaboreaza cu nume de prestigiu din domeniul filmului, televiziunii, modei si divertismentului, printre care se numara: Casa Christian Lacroix, make-up artistul Jillian Dempsey, actorul Patrick Dempsey (imaginea parfumului Unscrpted), actrita Salma Hayek (imaginea parfumului Today Tomorrow Always), Reese Whiterspoon (Ambasadorul Global al Companiei AVON), Jaqueline Bisset (imaginea Anew Platinum 55+), Andrea Raicu (fotomodel, om de radio si de televizune – imaginea parfumului Eternal Magic), Beatrice Rancea (regizor si coregraf, directorul Teatrului National din Constanta si membra in juriul emisiunii “Dansez pentru tine” - regizoarea piesei de teatru “E 13, ce noroc”), Alice Nastase (cea care semneaza “Cartea dragostei AVON) si multi, multi altii.

4. Facand parte din ACON, ai parte de avantaje unice, cum ar fi My Avon Mobile -serviciu de telefonie mobila creat special pentru femei. O cartela prepay cu numar My Avon Mobile ofera 2000 de minute in reteaua Orange si 2000 de minute cu colegii Avon.

5. Produsele AVON sunt foarte indragite, ajungand chiar sa fie oferite ca premii in emisiunile TV sau ca mici atentii din partea organizatorilor pentru participarea la diferite workshop-uri sau seminarii. Despre AVON s-au scris multe carti, multe articole. Chiar eu insami am scris trei articole despre AVON in revista pe care am condus-o ina nul 2007 – Clepsidra albastra – revist ata de suflet (http://clepsidraalbastranr1.blogspot.com in Nr 2, Nr 7 si Nr 8), iar in prezent am postat pe site-ul meu de televiziune online la capitolul “Imagini dea rhiva” cateva din filmarile de la lansarea parfumului Christian Lacroix Le Rouge et Le Noir (Cluj-Napoca, 2006).

http://www.youtube.com/watch?v=5wTDqP_Rrfs

http://www.youtube.com/watch?v=yOTDLAU1Ttc

http://www.youtube.com/watch?v=G7L1y3hoe0Y

http://www.youtube.com/watch?v=S8-SEmFlDVo

http://www.youtube.com/watch?v=TDYCVAuTrtA

http://www.youtube.com/watch?v=8usSf4RMTW8

 

7. In luna septembrie a anului 2010, Avon Cosmetics Romania a primit distinctia de furnizor oficial de produse cosmetice al Casei Regale a Romaniei.

8. Campaniile sociale in care este implicata Compania AVON:

Campania impotriva cancerului la san (Marsul Roz, Marsul Promisiunii si strangere de fonduri) si Campania impotriva violentei domestice, care se alatura “Campaniei celor 16 zile de lupta impotriva violentei asupra femeilor” (25 noiembrie-10 decembrie), campanie ce culmneaza cu Ziua Internationala pentru Drepturile Omului si cu Decernarea Premiului Nobel pentru Pace. Aceasta campanie se desfasoara la nivel global/ Am participat si eu ca voluntar in cadrul acestei campanii, sub egida Centrului de GEN din cadrul Institutului Roman pentru Pace (PATRIR) din Cluj in perioada 2003-2005.

9. Asa cum scrie pe fiecare catalog AVON, produsele sale nu au in compozitia lor gaze CFC (cloro-fluoro-carboni) – gaze cu efect de ser acare daunweaza paturii de ozon. Subtierea paturii de ozon este una din cauzele accelerarii amnnifestarilor extreme ale schimbarilor climatice, iar AVON nu contribuie la acest lucru.

 

Toate aceste argumente fiind spuse, ceea ce imi ofera AVON de 6 ani de zile este extraordinar – incredere in sine, dragoste si provocari constante. Pot afirma ca astazi, aici, si acum, in luna noiembrie a anului 2010, AVON este cea mai buna alegere pe care o pot face femeile din Romania din punctul de vedere al carierei.

Draga Avon, iti multumesc.

 

Carmen Moraru,

Producator TV

 

Mai multe despre mine:

http://galaxytv21.tripod.com

http://www.youtube.com/watch?v=UWXbdvVtGok

http://www.youtube.com/watch?v=0UgAPP7j7MA

http://www.youtube.com/user/galaxytv21?feature=mhumPosted by galaxytv21 at 1:23 PM EET
Sunday, 31 October 2010
PROSTIA ROMANEASCA SAU MENTALITATE DE SECOL 21

PROSTIA ROMANEASCA SAU MENTALITATE DE SECOL 21

writen by Carmen Moraru

Apreciez onestitatea si integritatea la oameni. Si depreciez lipsa de profesionalism, de bun simt si marsavia. Le depreciez asa cum se depreciaza leul fata de euro. Ca leul e cea mai tare dintre zodii. E guvernata de planeta Soare. Pardon! Ca Soarele e astru.  Si face numa' ce vrea.

Deunazi fusai in Capitala cu o problema personala. Mai nou fac alergie la mitici. Cineva a trimis niste bani prin mine unei persoane din Capitala. Am fost cu acesta in legatura constanta referitor la locul in care ma aflam. Nu a reusit nicicum sa vina, pe motiv ca locul in care ma aflam eu era in sudul Capitalei si ii era prea dificil sa ajunga. Ca nu avea bani de taxi. Saracutzul! Si atunci m-a rugat sa ii trimit banii prin banca. Adica sa ii car inapoi si sa mai platesc si comision la banca. Caci domniei sale Miticul ii fu prea greu sa-si miste curul!

Stiti vorba aia? Stiinta vine din Vest; intelepciunea din Est... din Sud nu a venit nimic (bun) niciodata! Asa zicea un amic.

Pai bine mai, noi asa ne purtam cu voi cand veniti la noi in Provintzie? Numa trimitetzi semeseu ca Ixulescu se afla la voi in oras cu o problema personala si muschii lui vrea sa se intalneasca cu membrii filialei. Si eu ii sun pe toti si organizez intalnirea. Si iau din timpul MEU – care e foarte pretios dealtfel – si ma duc la intalnirea cu ei. Asa este capitalistii: cu nasul pe sus. Ca daca ar fi cu el pe jos, l-ar calca vitele in picioare.

Alta poveste – tot cu KA-PITAL. Ma inscrisai la un curs-seminar despre pietele de capital. Si am dorit sa iau un interviu in ziua seminarului. Am cerut permisiunea pe hi-meil. Oricum in ziua seminarului nu am reusit sa ajung fiindca plecam spre capitala. Dar mi-am bagat om care sa mearga. A doua zi dupa seminar, primesc raspuns la mailul cu solicitarea:

Buna ziua,
Imi pare rau ca n-am reusit sa va raspund mai din timp.
Ieri a fost Seminarul de la Cluj. Ati participat ?
Legat de propunerea dvs., va pot spune ca suna interesant , dar as dori mai multe detalii"

Raspunsul lui moa a fost unul pe masura. Nu s-a lasat mai prejos:

Asta nu este profesionalism,.
Imi pare rau
Am luat neraspunsul dvs ca fiind negativ

Cine se cred miticii astia totusi? Buricul Pamantului? Ha! De parca Pamantul ar avea buric!


Posted by galaxytv21 at 11:20 PM EEST
Updated: Sunday, 31 October 2010 11:36 PM EEST
Thursday, 22 July 2010
PARODIE - CA LA NOI LA NIMENEA by Carmen Moraru

La noi sunt gropi in care cazi

Si oameni fara case.

La noi atatia tarani sunt

Far de paini pe mase.

Investitori din alte tari

Vin doiana sa ne-asculte.

La noi sunt mari restructurari si disponibilizari multe.

 

La noi femeile plangand

Cheltuie ajutorul

Si amandoi somerii plang

Si tatal si feciorul.

 


Posted by galaxytv21 at 11:00 AM EEST
DE CE NU-MI PLAC BARBATII - text pentru One-Woman Show (by Carmen Moraru)
TEXTUL PENTRU ONE-WOMAN SHOW


TITLU: “DE CE NU-MI PLAC BARBATII”

text scris de Carmen Moraru (20 iulie 2010)

Sarut manutele! Pe tine cum te cheama? Asa cum scrie pe usa de la intrare?  Pe mine ma cheama...  da’ lasa ca-ti spun mai tarziu! Am auzit ca tre sa-ti platesc consultatia. Pai daca tot te platesc, asculta-ma dracului pana la capat cu tot ce am de zis. Nu cum fac altii. ... Uf! ... Am obosit ! (Zambind ironic) Tu nu?
Da’ - de fapt - tu nici nu stii ca Petrica, tipul ala cu nasoale care m-o trimis la tine (pe un ton secretos) - fie vorba-ntre noi - mi-o zis ca esti un pic dus cu pluta pe Somes. Sa ajuti oamenii sa scape de inundatii. La minte.
Am vazut ca scrie la tine pe usa cu creion chimic de pix: sa nu-l contrazici pe domnu’ doctor ca-l apuca batu’ si spasmosu’. Ei, na!
Da’ pe tine cum te cheama, mon petit dofteur de corazon?  Zicea nea Petrica sa-ti zic ca pe mine ma cheama Miss Andria si sa-ti spun si tie chestia, ca tu esti dastept, ai facut scoli inalte si atunci tu o sa intelegi cum sta chestia care va sa zica ca mie nu imi plac barbatii. Care este! Ei, lasa! Ti-ai gasit!... Ce stie el?
Am o problema, domnule doctor! Stii tu care... Ca d-aia am venit aci, sa ma tratez! C-am auzit ca tus tii ce sa faci cu femeile...
Ca mie nu imi plac barbatii... Nu zic de toti, ca nu-i cunosc pe toti, dar cei pe care i-am cunoscuuut era ori perversi ori conversi ori retroversi...   Stii mata cum devine chestia cu trestia... c-asa scrie si-n tratatele dumitale.
Dom’le doctor, tu te stii la... fotbal? Ce bine ca nu! C-atunci o sa discut cu mata despre sex, ca de fotbal m-am saturat. Toata ziua buna ziua - vuvuzele, bate Spania sau nu bate... Cred ca ai inteles, domnule doctor, ce am vrut sa spun, nu-i asa?
Stiu ca-i o porcarie viata asta, dar n-am inventat-o eu.  Domnule doctor, nu toate femeile sunt pe o forma. Din punct de vedere sufletesc si trupesc, sunt unele care au profunzime interioara si altele care au profunzime exterioara. Dar eu nu sunt de vina de felul in care m-o facut mama.
Sunt unele care umbla dupa sex si bani si altele care apreciaza un barbat pentru caracterul pe care il are. Ah, unde sunt gentlemanii de alta data?
Poate te intrebi, domnule doctor, din ce categorie fac eu parte. Dupa cum vezi, nu am un corp de miss, deci nu pot sa cad prada celor ce cauta femei usoare, second hand. Dar am o inraurire sufleteasca mare. Dupa cum vezi, sunt putin plinuta si schioapat nitel. Asta fiindca am avut un accident. Cred ca stii, domnule doctor, proverbul: “Sa te fereasca Dumnezeu de dragostea schioapei!”
Cei ce ma cauta pentru placeri carnale de multe ori gresesc adresa. Cei care vor conversatii spirituale de cele mai multe ori nus unt dezamagiti.
Stii, doctore, ce mi-a zis unu’ odata? Ca suntem suflete pereche. Pacat ca eram asa numai la pat. Eu ii faceam traduceri si el ma platea in natura. Imi spune la un moment dat ca nu vrea sa isi bata joc de mine si ca el nu ma iubeste nici pe jumatate cat il iubesc eu. Dobitocu’!
Vezi? De-aia nu-mi plac mie barbatii! Ca trateaza femeia ca pe un ojbect sexual.  Pai daca chiar li se face pofta si nu mai pot, gasesc in piata prune cu doi lei kilu’ cate vor...
Oamenii sunt frumosi. Nu zic ca nu. Dar frumusetea exterioara-i trecatoare. Adevarata frumusete vine din interior si este singura care dureaza. Dar dobitocii nu vad asta. Depinde cu ce cap gandesc. Ca ei au doua capuri - ei sunt mai cu mot. Deci baiatu’ ar trebui sa fie mai dastept dacat femeia. Asa zice si basmu’, nu? “Acolo unde-ti stau picioarele, iti va sta si capul”! Capu’ inferior nu stie carte, da’ - de fapt - nici nu-i trebuie, ca stie sport!
In toata lumea asta lunga, lata, si rotunda si patrata, existi TU, care ma intelegi! Tu corespunzi cu structura mea interioara.
De ce nu raspund avansurilor sexuale alea ltor barbati? De ce nu ma intereseaza? Exista un cuvant din cate stiu, care incepe cu litera F si apare in toate limbile latine in dictionar, numai la noia  fost lasat afara. (Pauza teatrala) F... Cum era? F... A, da. Fidelitate. Si langa ea e poza mea-n dictionar.
Vezi, dom’le doctor, d-aia nu-mi plac mie barbatii!

Posted by galaxytv21 at 1:21 AM EEST
Updated: Thursday, 22 July 2010 10:59 AM EEST
Friday, 11 June 2010
INTERVIEW WITH THE FASHION DESIGNER MONICA NECHITA

Reporter: We are talking to Mrs. Monica Nechita (Indolean), fashion designer, the organizer of the Festive Ceremony of Fashion Design Graduates of the "TUDOR JARDA" Folk School of Arts.  How does it feel to be the organizer of this first edition?

M.N.: It feels very good. It's something entirely new to me and - nevertheless - I feel accomplished.  This is the first edition. I am aware of the fact that we had so much work to do and I have a lot to learn for the second edition. I will know a lot more. I will know what to ask for. It is very difficult. It is very difficult to gather people around you  who would be willing to contribute, to help you.

R: As fashion designer, could you tell uas a few things about your collections?

M.N.: Yes. O have a few personal collections and a few participationsat some rather prestigious fashion festivals, like the Summer Fashion Festival with my "CITADINI" Collection in 2004, where I had the great chance of meeting Catalin Botezatu and presenting on the same stage with Catalin Botezatu, Rita Muresan, Laura Olteanu, Mihai Albu. That was my great chance! I also have another collection called "METAMORPH" (2007), my branding collection, which I presented at the Male Fashion Week Cluj last December. I also have a few other personal collection that are smaller in terms of the quality of the events where I presented them.

R: Tonight you are the coordinator of most of the collections

M.N.: Of all the collections, except that of our guest whom I thank for coming

R: Do these collections follow the fashion trends?

M.N.: Yes, because this is how I coordinated them from thefor nightwear, daywear, events) start, so that the girls would know how to fit their creations into the present fashion trend (colours and lines) and in accordance with the characters that they are being addressed to (dressesfor daywear, nightwear, all kinds of events) and tune them to the current fashiontendencies. I even coordinated them for SPRING//SUMMER 2010 and AUTUMN/WINTER 2010-2011.

R: Thank you.


Posted by galaxytv21 at 2:32 PM EEST
Updated: Friday, 11 June 2010 3:08 PM EEST

Newer | Latest | Older