Ghiţă Mureşan Summer Camp Tour 2012 revine la Polus Center Cluj


Cluj-Napoca, 20 august 2012 – Cei mici sunt aşteptaţi şi anul acesta la Polus Center pentru a descoperi tainele baschetului alaturi de marele Ghiţă Mureşan. Timp de 5 zile copiii vor petrece un timp plăcut împreună, având parte de concursuri cu premii, demonstraţii ale unor baschetbalişti de performanţă şi antrenamente de baschet.

Ghiţă Mureşan revine şi anul acesta la Polus Center, având dorinţa expresă de a insufla dragostea de baschet celor mici. Proiectul „Ghiţă Mureşan Summer Camp” se dezvoltă şi anul acesta la nivel naţional, pentru ca un număr cât mai mare de copii să beneficieze de instruirea marelui Ghiţă.

“Revin cu acelaşi entuziasm acasă în fiecare vară. Aceste cursuri sunt forma mea de a da ceva înapoi baschetului pentru tot ce mi-a oferit el de-a lungul anilor. Clujul e locul de unde am pornit şi de asta am ales ca de fiecare dată să îmi ţin cursurile şi aici”, a precizat Ghiţă Mureşan, care ţine astfel de cursuri şi în SUA, la Washington Wizards, una dintre fostele sale echipe.

Tabăra este dedicată copiilor cu vârste între 9-11 ani şi 12-14 ani, iar participarea este gratuită.

Înscrierile se fac online pe site-ul dedicat www.ghitamuresan.ro, în limita a 120 de locuri disponibile.

Evenimentul „Ghiţă Mureşan Summer Camp Tour 2012” va avea loc la Polus Center între 21-25 august şi va fi organizat în parcarea centrului comercial.

Polus Center Cluj este cel mai întins centru comercial pe un singur nivel din România şi cel mai mare complex multifuncţional din Transilvania. Cu o suprafaţă închiriabilă de peste 60.000 mp, Polus Center Cluj înglobează peste 186 de magazine, printre care un multiplex cu 8 săli de cinema şi un hipermarket Carrefour şi pune la dispoziţia clienţilor săi 2.500 de locuri de parcare. Polus Center Cluj este deţinut de către grupul austriac Immofinanz şi se află în administrarea EHL Real Estate România S.R.L.

http://www.radardemedia.ro/2012/08/20/ghita-muresan-summer-camp-tour-2012-revine-la-polus-center-cluj/


====================================

Piața Solidarității – Proclamație Roșia Montană, zonă liberă de cianuri


20 august 2012 – Peste 4000 de participanți au fost prezenți între 15-19 august la FânFest. Cea de-a șaptea ediție a festivalului a sărbătorit 10 ani de la Declarația de la Roșia Montană, prima manifestare a solidarității cu localnicii ce se opun proiectului minier. Ani mai târziu, campania Salvați Roșia Montană a devenit simbolul spiritului civic și activist în România, mesajul Ținem munții în loc. Roșia Montană rezistă prin cultură! regăsindu-se în stradă, în piețe sau în lucrările artiștilor.

 

La finalul unui program foarte extins ce a inclus muzică, teatru, literatură, proiecții de filme, tururi ghidate, expoziții, activități recreative și un forum de activism, FânFest s-a încheiat cu Piața Solidarității – Marea Adunare de la Roșia Montană. Sute de oameni, inclusiv reprezentanți ai protestelor din iarnă din Piața Universității, au fost prezenți, alături de locuitori ai Roșiei Montane la momentul emoționat al citirii Proclamației ce au declarat Munții Apuseni – zonă liberă de cianură.

 

Proclamația de la Roșia Montană – 19 august 2012

Noi, cetăţeni liberi ai României, trăind în armonie cu natura, respectând patrimoniul naţional, istoria românilor şi urmele lăsate de strămoşii noştri pe aceste locuri, având respect faţă de valorile democratice, faţă de legile scrise ale statului, dar şi faţă de legile nescrise ale bunei convieţuiri între oameni, pe deplin conştienţi că trebuie să lăsăm generaţiilor viitoare o ţară mai curată şi mai demnă, declarăm:

Roşia Montană este şi va fi o zonă liberă de cianură!

Roşia Montană este şi va fi o zonă liberă de corupţia politică, de planurile corporaţiilor şi de interesele oligarhiei de partid şi de stat!

Roşia Montană este şi va fi un exemplu de mândrie şi demnitate în istoria modernă a României! În acest loc, oameni liberi, din întreaga ţară, vor schimba, definitiv, imaginea potrivit căreia suntem un popor uşor de condus, de manipulat şi de subjugat. În acest loc, am demonstrat şi vom demonstra că în România mai există oameni ce nu pot fi cumpăraţi, oameni a căror demnitate nu poate fi călcată în picioare, oameni cu principii şi valori autentice, care n-au stat şi nu vor sta niciodată la mila politicienilor şi a corporaţiilor multinaţionale!

Roşia Montană nu merită distrugerea sa totală, prin proiectul de minerit cu cianuri al RMGC!La Roşia Montană există oameni care au dovedit şi dovedesc faptul că există alternative de dezvoltare durabilă, turismul cultural şi cel ecologic fiind două dintre ele. Frumuseţile Roşiei Montane reprezintă aurul său, bogăţia sa principală!

Refuzăm ca Roşia Montană să devină scena unui nou jaf naţional, prin care una din resursele strategice ale României este înstrăinată!

Roşia Montană îşi merită locul în Patrimoniul UNESCO, ca şi loc ce păstrează 2000 de ani de cultură şi tradiţie!Cerem ferm Ministerului Culturii demararea imediată a procedurilor în acest sens şi recuperarea de la compania RMGC a caselor de patrimoniu înstrăinate.

La Roşia Montană, continuăm tradiţia celor care, de-a lungul istoriei noastre, de la Horea şi Avram Iancu până la luptătorii anti-comunişti din munţi şi eroii din decembrie 1989, au luptat pentru libertăţile şi drepturile individuale, pentru respectul faţă de om. Nu doar exemplul lor ne dă curaj, ci şi exemplul zecilor de mii de comunităţi din întreaga lume, care se revoltă împotriva distrugerilor puse la cale în numele lăcomiei, al banului şi al progresului tehnologic. Aici, la Roşia Montană, aducem împreună demnitatea de cetăţean român cu demnitatea de cetăţean european; respectul faţă de eroii naţiunii cu respectul faţă de toţi cei care, în lume, astăzi, luptă la fel ca noi; grija faţă de pământul patriei cu grija faţă de întreaga planetă; apărarea patrimoniului cultural naţional cu apărarea patrimoniului cultural universal.

Roşia Montană nu va dispărea niciodată şi vom lupta până la capăt şi cu orice preţ pentru apărarea ei!


Mulţumim partenerilor noştri: Administraţia Fondului Cultural Naţional, Fundaţia Friedrich Ebert Stiftung, Cotidianul, Voxpublica, Kamikaze , Formula AS, Zile şi Nopţi, Şapte Seri, TVR Cluj, Radio Republika Verde, Radio Cluj, GiZiRadio.net, TOTB, VICE, Metalhead, Bestmusic, Cluj.info, Modernism.ro, Veiozaarte, Tillate, UZR.ro, slicker.ro, Port.ro, CriticAtac, Greendex, Ecomagazin, Dor De Ducă, Banana Society, feeder.ro, Decât o Revistă, B365.ro, Arte și Meserii.


 

http://www.radardemedia.ro/2012/08/20/piata-solidaritatii-proclamatie-rosia-montana-zona-libera-de-cianuri/

 


=========================================


Reguli de precautie – mare atentie la ce discutati in public si la ce persoane sunt in jurul dumneavoastra


Scriu acest articol pentru ca sunt Stan Patitul. Ca daca n-as pati, nu v-as povesti.

Este foarte important ca atunci cand sunteti intr-un loc sau local public si vorbiti fie la telefon, fie cu oalta persoana aflata de fata, sa aveti mare grija ce anume vorbiti.

De aseemenea, este important sa fiti atent la detaliile din jur. Priviti in jur si daca observati ca cineva se uita atent la dumneavoastra, inseamna fie ca asculta ce vorbiti, fie ca i-ati trezit interesul ca o potentiala prada.

Mai ales in marile orase exista retele de hoti, care se anunta intre ei prin telefon. Urmaririle se fac pe autobuz, in statii de autobuz, in baruri, in locuri aglomerate. Se opereaza astfel incat victima sa nu isi dea seama ca este urmarita. Dar – uneori – faptasii lasa indicii. Poate din naivitate sau din prea mare zel.

Ei nu isi dau seama ca daca el te-a auzit pe tine ce vorbesti (si asta de la o anumita distanta) nu ai auzit nici tu ceea ce a vorbit el la telefon cand a sunat mai departe si a dat “coordonatele” pe care le-a auzit de la tine. Cat de destepti sunt ei si cat de prost esti tu.

Galaxy TV lanseaza astazi, 16 august 2012, Campania “Fii vigilent! Vezi ce vorbesti in public”.

In general e bine sa fim cat mai secretosi. E bine ca nu toata lumea de pe strada sa stie detalii despre noi.

De multe ori in statia de autobiz e cate unul care intreaba: “Ce autobuz asteptati, ca eu il astept pe asta, Nu stiti cumva ce orar are?” Sau mai sunt unii pe strada care te intreaba “Nu stiti unde este strada cutare?” De acestia sa va feriti. Sau in gara daca te vede ca stai pe peron, te intreaba cu ce tren si unde mergi. Toate aceste persoane trebuie ignorate. Daca va duce intr-atata mintea, puteti chiar sa ii dezinformati.

Aveti grija de lucruri si da gnduri atunci cand sunteti in public.


 

http://www.radardemedia.ro/2012/08/16/reguli-de-precautie-mare-atentie-la-ce-discutati-in-public-si-la-ce-persoane-sunt-in-jurul-dumneavoastra/

===================================

Preview al Concertului Lady Gaga in Romania! Matinalii 21 au vazut-o pe Diva momentului in Sofia


Radio 21, Official Summer Radio, le-a adus o surpriză ascultătorilor: fanii Radio 21 au văzut-o în avanpremieră pe Lady Gaga în Super Vara lui 21, înaintea tuturor europenilor, într-o călătorie VIP alături de alţi ascultători gaga şi Matilnalii 21, Manuel D. Dinculescu, DJ Andi, Anca Maco şi Orlando, la primul concert din Europa al artistei, care are a avut loc pe 14 august, în Sofia, Bulgaria!

Concertul Lady Gaga din Sofia a fost aproape perfect. Cântăreaţa le-a pregătit bulgarilor un show de zile mari, pe care cei 30.000 de spectatori prezenţi pe Arena Armeec din Sofia l-au gustat de la primul până la ultimul moment. Pe tot parcursul spectacolului, deasupra scenei s-a aflat o hologramă imensă care a făcut legătura între momente.

Spectacolul s-a deschis cu un castel uriaş, din care Gaga a evadat pe un cal imens. Imediat după, diva a ieşit dintr-un uter uriaş, începându-şi reprezentaţia cu „Born This Way”. Artista a cântat live pe tot parcursul concertului, punându-şi în evidenţă vocea extraordinară, scenele de dans fiind sincronizate perfect.

Am văzut cu ochii mei, de la o distanţă mai mică de 10 metri, cel mai tare concert de până acum. Bine, concert este puţin şi impropriu spus pentru că de fapt Lady Gaga Born This Way Ball Tour reprezintă … TOT. O poveste, o piesă de teatru, un music-hall, o idee, un stil de viaţă, o lecţie de business, excelentă în coregrafie, perfecţiune în coordonare, un film Hollywoodian , arta … un SHOW cu … D de la Succes ! Pe scurt: două ore de perfecţiune în domeniu.”, spune impresionat Manuel D. Dinculescu.

Pe parcursul show-ului, Lady Gaga a mimat scene de sex alături de dansatorii şi dansatoarele ei, întregul spectacol având accente porno, care însă au fost gustate de publicul încântat.

Rând pe rând, Gaga a cântat super hiturile sale „Bad Romance”, „Judas”, „LoveGame”, „Telephone”, „Poker Face”, „Alejandro”, „Paparazzi” sau „You and I”, schimband tinuta pentru fiecare dintre ele. Pe lista s-a aflat si cea mai noua piesa a sa, „Princess Die”, pe care a interpretat-o live la pian. La sfârşitul concertului, după 8 minute în care bulgarii au aclamat-o, diva s-a întors pe scenă pentru încă două piese: „The Edge of Glory” şi „Marry The Night”.

 

 

 

 

Am fost impresionat de Lady Gaga şi de întreg spectacolul pe care l-a făcut. Mesajele pe care le-a transmis pe scenă au fost geniale. În special cel în care le-a mulţumit bulgarilor că au primit-o la Sofia şi că, chiar dacă nu le cunoaşte limba, ştie că muzica este limba universală prin care oricine se poate înţelege.”, a declarat DJ Andi.

Show-ul a fost presărat cu discursuri emoţionante, în care diva a vorbit despre dragoste, despre problemele sociale şi guvernele care fac viaţa grea, dar le-a transmis oamenilor că trebuie să lupte pentru libertatea lor şi pentru libertatea de exprimare.

Nu au lipsit nici momentele controversate! Iisus cel negru şi-a făcut apariţia pe scenă, iar Gaga a luat o puşcă şi a tras către toţi cei prezenţi în jurul ei. Artista a condus chiar şi o motocicletă care avea ataşat steagul Bulgariei, steag pe care l-a şi fluturat deasupra scenei.

Lady Gaga este o artistă completă. M-a impresionat întregul show, dar şi dezinvoltura cu care ne-a vorbit. Îmi amintesc că şi-a început reprezentaţia cu câteva cuvinte, între care s-au regăsit şi „I’m gonna dance my pussy off for you!”. Iar reacţia sălii a fost incredibilă!”, povesteşte Anca Maco.

La final, cântăreaţa a invitat o fetiţă din public alături de ea. Micuţa Natalia s-a comportat natural, a dansat şi a cântat alături de Gaga, care i-a dedicat ultima piesă din concert, „Marry the Night”.

Cred că până şi domnul Gigi Becali ar fi rămas fără cuvinte la concert, chiar dacă a zis că nu vine. Ce mai pot spune? A fost un super show cu o super artistă. Jos pălăria!”, a menţionat Orlando.

Imagini din timpul concertului Lady Gaga din Sofia, clipuri video şi interviuri se găsesc pe pagina de Facebook Radio 21, http://facebook.com/radio21 şi pe www.radio21.ro.

Un preview al concertului de la Bucureşti poate fi văzut accesând link-ul de mai jos:

http://youtu.be/hDDlEyYW3dA


 

http://www.radardemedia.ro/2012/08/16/preview-al-concertului-lady-gaga-in-romania-matinalii-21-au-vazut-o-pe-diva-momentului-in-sofia/==========================================

Maine incepe „Luna plina” – unicul festival de film horror si fantastic din Romania!


Prima ediție a festivalului „LUNĂ PLINĂ”, unicul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic, va avea loc în perioada 16-19 august 2012, la Biertan, județul Sibiu. Festivalul este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania.

 Dintre filmele cu care ne-am gândit să vă facem „intrarea” într-un univers cinematografic extrem de special, amintim titluri precum: premiera românească Attack the Block, fenomenul anului 2011 în materie de invazii extraterestre, difuzată în cadrul deschiderii oficiale a festivalului (16 august, 21:30 – Grădina Méliès); proiecția aniversară (30 de ani) într-o versiune restaurată digital a unuia dintre filmele-reper ale cinema-ului horror modern, The Thing (16 august, 18:00 – Sala Karloff); spaniolescul Mientras duermes, un film extrem de incisiv și subversiv (16 august, 21:30 – Cinema Vertigo); Rammbock: Zombies la Berlin!, un horror german pe cât de amuzant, pe atât de scurt și la obiect (16 august, 23:30 – Cinema Vertigo); premiera românească Eddie, canibalul somnambul, la fel de amuzant și de sângeros ca și anteriorul titlu (16 august, 16:00 – Sala Karloff); Kill List, fără doar și poate, cel mai de succes film britanic independent al anului trecut, omagiu sângeros adus clasicului TheWicker Man(17 august, 21:30 – Cinema Vertigo); proiecția-concert a filmului Nosferatu – aniversare a 90 de ani de la premieră, cu acompaniament live asigurat de cvartetul Einuiea(17 august, 21:30 – Grădina Méliès); Juan de los muertos primul horror cu zombies cubanez, un văr hispanic al de-acum celebrului Shaun of The Dead (17 august, 23:30 – Cinema Vertigo); un horror sud-african cu accente gore – The Dead(17 august, 18:00 – Sala Karloff); franțuzescul Le village des ombres ce trimite, via tema relației dintre aristocrați și tinerețea veșnică, la deja celebrele Vidocq șiLe pacte des loups(18 august, 21:30 – Grădina Méliès); Tunelul, un film australian care rescrie regulile subgenului „found footage” (18 august, 21:30 – Cinema Vertigo); Red State, o satiră horror fără-de-milă (18 august, 18:00 – Sala Karloff); musicalul trash The Rocky Horror Picture Show (18 august, 23:30 – Cinema Vertigo); în fine, pentru ca lung-metrajele nu sunt totul, în fiecare zi de la 12:00, Sala Karloff vă așteaptă cu scurt-metraje de gen alese pe sprânceană, gata să vă deschidă apetitul pentru mai mult…

 Vineri, 17 august și sâmbătă, 18 august, între orele 11:00 și 14:00, în spațiul dintre zidurile cetății medievale Biertan, denumit Atelierele Fantastice „Luna Plină”, vor avea loc workshopurile de costum de film și demonstrații de machiaj special de film horror și fantastic, susținute de o echipă profesionistă cu o bogată experiență în teatru și cinema, formată din scenograful Dana Istrate și make-up artist-ul Ioana Angelescu. Pe toată durata festivalului, cele două artiste vor avea deschisă o expoziție personală cu obiecte de decor cinematografic, costume și măști de latex.

 Toate detaliile referitoare la transport, cazare și activitățile conexe se găsesc pe site-ul oficial al festivalului, www.lunaplinafestival.ro.

 Parteneri: SILVA, TRANSILVANIA FEST

 Partener de promovare: GAV

 Visual: Ium Ium – Better Branding & Design

 Recomandat de: Radio Guerrilla

 Parteneri media: Zile și Nopți, IumIum, Adevărul, Dilema Veche, Cațavencii, TV Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Profil cultural, Cinemagia, RTV, Liternet, CinemaRx.ro, BeWhere, Filmreporter, Cinefan, Ora de Sibiu, Societatea Română de Science Fiction&Fantasy, ArtActMagazine.


 

http://www.radardemedia.ro/2012/08/15/maine-incepe-luna-plina-unicul-festival-de-film-horror-si-fantastic-din-romania/


=============================


Cornel Ilie de la VUNK cauta o noua Antonia pentru a canta piesa “Pleaca” in concertul ProFM Live Session


In aceasta dimineata, ascultatorii ProFM s-au trezit impreuna cu Nono Semen si invitatul sau, Cornel Ilie, de la Trupa VUNK.

Cornel a venit in studioul ProFM pentru a povesti cum sta cu pregatirile concertului ProFM Live Session, pe care il va sustine alaturi de colegii lui de trupa, joi, 16 august de la ora 19:00 la Afi Palace Cotroceni. “Eu zic ca o sa ne imprietenim foarte repede acolo, mai ales ca asteptam o domnisoara sau poate chiar mai multe care sa cante cu noi piesa <Pleaca>. Toata lumea stie cum canta Antonia, dar acum vom descoperi cum e sa facem duet cu una dintre fanele noastre”, a declarat Cornel, spunand ca vrea sa faca astfel un cadou pentru toate doamnele si domnisoarele care asculta VUNK, oferind detalii pe pagina de Facebook a formatiei. Cit despre aceasta melodie, Cornel a dat citeva detalii despre cum s-a gandit sa o interpreteze impreuna cu Antonia.

Piesa e scrisa in 2006 si am tot asteaptat momentul sa o lansam. Acum un an m-am gandit ca trebuie sa fie un duet si ma gandeam cine s-ar potrivi, ca atitudine, flexibilitate, ca voce, mai ales ca nu prea sint canterete de rock la noi. Si din fericire a functionat foarte bine cu Antonia, care s-a mulat pe piesa”, a povestit liderul trupei VUNK.

El a promis ca cei care nu vor rata concertul de joi cu ProFM vor avea si alte surprize muzicale, playlistul nu este in totalitate terminat si mai mult, Cornel a spus fanilor ca acesta este unul dintre putinele concerte pe care le formatia le sustine in Bucuresti, pina la sfarsitul anului. 


 

http://www.radardemedia.ro/2012/08/14/cornel-ilie-de-la-vunk-cauta-o-noua-antonia-pentru-a-canta-piesa-pleaca-in-concertul-profm-live-session/


==============================


Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj a semnat un protocol de colaborare cu Clubul Sportiv Universitatea


Conducerea  şi Clubul Sportiv Universitatea vor colabora în următoarele 12 luni pentru sprijinirea sportului, dar şi a cercetării ştiinţifice în domeniu.

Conform unui nou protocol semnat de conducerile celor două entități, Universitatea Babeș-Bolyai va facilita accesul sportivilor legitimaţi la CS Universitatea la sala şi pista de atletism, la terenul de rugby, precum şi la cel de tenis.

De asemenea, UBB va asigura vestiarele pentru secţiile de rugby şi atletism ale CS Universitatea, precum şi accesul echipei de handbal masculin a clubului la sala de sport „Gh. Roman”, handbaliştii urmând să beneficieze de o reducere cu 25% a tarifelor de închiriere a sălii.

În plus, 90 de studenţi sportivi ai CS Universitatea Cluj vor avea locuri de cazare rezervate în căminele universităţii.

La rândul său, Clubul Sportiv Universitatea va asigura, conform aceluiaşi protocol, promovarea UBB la toate competiţiile naţionale şi internaţionale, va asigura întreţinerea şi marcarea terenului de rugby, va plăti utilităţile pentru sala de atletism şi vestiare în funcţie de orar şi de numărul de sportivi şi va facilita accesul membrilor UBB la competiţiile organizate de către echipele sale.

În plus, CS Universitatea va colabora cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, respectiv cu Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor în vederea efecturăii unor stagii de practică, precum şi pentru crearea unui Centru de Investigare şi Cercetare Ştiinţifică în domeniul educaţiei fizice, sportului şi kinetoterapiei.


 

http://www.radardemedia.ro/2012/08/14/universitatea-babes-bolyai-din-cluj-a-semnat-un-protocol-de-colaborare-cu-clubul-sportiv-universitatea/

 


==============================


O zi până la FânFest! Roșia Montană își așteaptă oaspeții


13 august 2012 – FânFest Roșia Montană a intrat în linie dreaptă! Se finalizează pregătirile, se pun la punct ultimele detalii și se așteaptă invitații. Între 15 și 19 august se desfășoară cea de-a șaptea ediție a festivalului fânului, cea mai amplă sărbătoare a patrimoniului cultural de la Roșia Montană.

 În premieră, FânFest reunește cinci zile de activități într-un program extins, organizat în totalitate pe bază de voluntariat în sprijinul campaniei Salvaţi Roşia Montană. Printre noutățile din acest an se numără și Forumul de Activism Roșia Montană, spațiu de întrunire și interacțiune al principalelor mișcări sociale și de mediu din România. Cu peste 30 de plenare și ateliere propuse, forumul se deschide publicului miercuri dimineața și se încheie duminică la prânz cu Piața Solidarității – Marea Adunare de la Roșia Montană.

A lupta pentru cauză înseamnă de multe ori să te întâlneşti cu experienţe şi provocări care te inspiră. Împreună cu activişti experimentaţi din țară și străinătate, vom explora modalităţile în care putem să acţionăm ca forţă comună şi să ripostăm la presiunea tot mai agresivă a  corporațiilor. Goana după resurse sau proiecte mari de infrastructură care distrug comunităţi întregi sunt doar câteva dintre temele discutate”, a declarat Raluca Dan, organizator al Forumului.

 Alături de conferințe pe tema protejării patrimoniului din Roșia Montană susținute de Asociația ARA – Arhitectură. Restaurare. Arheologie și Șerban Sturza, programul FânFest include expoziții precum Patrimoniul Roşia Montană în Imagini, Documente de arhitectură și Muzeul Rezistenței Roșia Montană. Secțiunea de literatură din acest an este una bogată și îi are ca invitați pe Mugur Grosu cu Video-poeme, pe Livia Ștefan ce își lansează volumul de poezie Revolver, pe Mitoș Micleușanu de la Planeta Moldova și pe Mihai Vakulovski, Sandu Vakulovski, Mona Stănilă și Flavius Ardelean de la Cenaclul Tiuk!.

 Pentru momentele în care vrei să-ți experimentezi latura de cititor montan, să îți tragi sufletul după ascensiunea la Redută, să folosești isteț cele 30 de minute până la concertul preferat sau pur și simplu să compensezi absențele studențești de la Sala de Lectură, există acum o soluție. Sala de Lectură din cortul Lounge, iți oferă o selecție rafinată de reviste cu iz cultural contemporan”, a completat Andreea Duminicioiu, organizator FânFest.

 Programul de peste zi al festivalului cuprinde și filme documentare despre comunități din lumea întreagă ce luptă împotriva proiectelor miniere și a exploatării gazelor de șist, despre povestea nedreaptă a lui Crulic și a ‘preafericiților’ din groapa de gunoi de lângă Pata-Rât. Și copiilor le este dedicată în acest an o secțiune amplă cu activități pentru a descoperi Roşia Montană cu suflet deschis şi optimist, prin joc.

 Muzica se lasă la înserat peste sat, iar concertele FânFest 2012 îi aduc pe scenă pe următorii artiști: Mushroom Story / Luna Amară / Rehab Nation / Mojo Barrel Band / Luiza Zan & Snaps / Blazzaj / Kumm / Norzeatic şi Martorii: Avant’n’Gard, Iordache, Tavi Scurtu, Uţu Pascu / Blanoz / The Old Sound Got Changed (Suedia, a.k.a. The Outernational Space Gipsy Consortium) / Robin & The Backstabbers / IPR / Subcarpaţi / Aria Urbană / Silent Strike / DJ K-lu / Cuscrii (Electroclown & Danaga) / Limun / Padre (Electronic Hunt) / Mad Liquid (Electronic Hunt) / Atomic Midget / DJ WAREN back 2 back DJ XTZ / Zabriskie / Manki’n’Stieb / Kaido Kirikmäe / Ambient Electronica / Estonia.

 Te așteptăm la FânFest 2012 și împreună:

Ţinem munţii în loc. Roşia Montană rezistă prin cultură.

 Mulţumim partenerilor noştri: Administraţia Fondului Cultural Naţional, Fundaţia Friedrich Ebert Stiftung, Cotidianul, Voxpublica, Kamikaze , Formula AS, Zile şi Nopţi, Şapte Seri, TVR Cluj, Radio Republika Verde, Radio Cluj, GiZiRadio.net, TOTB, VICE, Metalhead, Bestmusic, Cluj.info, Modernism.ro, Veiozaarte, Tillate, UZR.ro, slicker.ro, Port.ro, CriticAtac, Greendex, Ecomagazin, Dor De Ducă, Banana Society, feeder.ro, Decât o Revistă, B365.ro, Arte și Meserii.

http://www.radardemedia.ro/2012/08/14/o-zi-pana-la-fanfest-rosia-montana-isi-asteapta-oaspetii/

==================================


HyperActive lansează site-ul corporate Bergenbier S.A.


București, 13 august 2012 – În urma câștigării unui pitch, HyperActive a dezvoltat site-ul corporate pentru Bergenbier S.A. România. Agenţia a creat întreaga strategie şi designul site-ului Bergenbier.
“ Cei de la HyperActive au venit cu o propunere de design perfect adaptată identităţii vizuale a companiei noastre. Site-ul  este intuitiv, interactiv, şi uşor de folosit. În plus, profesionalismul şi implicarea echipei ne-au convins. Ne bucurăm că am făcut această alegere şi că HyperActive este noua agenţie de digital a Bergenbier,” spun reprezentanții de comunicare Bergenbier S.A.
Logo-ul companiei a fost elementul cheie de la care s-a pornit pentru dezvoltarea site-ului. Cu o structură dinamică și ușor de utilizat, www.bergenbiersa.ro reflectă identitatea și valorile companiei Bergenbier S.A: pasiunea pentru mărci, spiritul antreprenorial, integritatea și excelența.
Elementele vizuale au fost derivate din cel mai popular element al Bergenbier S.A., scutul din logo. Noul site integrează canalele de Social Media ale companiei, Facebook și YouTube, și a fost gândit astfel încât să conecteze toate tipurile de target.
“Ideea a fost sa creăm un loc de întâlnire pentru toţi cei interesaţi de compania Bergenbier, site-ul fiind de fapt un shortcut către valorile, brandurile şi proiectele Bergenbier.  De aici şi conceptul nostru, <The House of Excellence>. Am căutat să avem o expunere optimă a conținutului și o coerență structurală maximă, astfel încât călătoria prin site să fie ușoară, plăcută și firească.”, spune Bogdan Gheorghiu, Creative Director HyperActive.

Echipa implicată în dezvoltarea campaniei este formată din:
Simona Popi – PR Manager, Bergenbier S.A;
Bogdan Gheorghiu – Creative Director, Vlad Macarie – Art Director, Ionut Andrei – Client Service Director, Alexandra Trofin – Account Manager, Razvan Scarlatescu – Project Manager, Anca Bundaru – Account Manager din partea HyperActive.
###
Despre HyperActive
HyperActive este o agenţie interactivă full service care oferă soluţii complete de comunicare şi marketing digital precum: dezvoltare şi management de platforme web, marketing online (optimizare & advertising pe motoarele de căutare – SEO & Google AdWords, online advertising & PR, e-mail marketing, viral marketing), mobile marketing, hosting şi proiecte interactive speciale.
Printre clienţii agentiei amintim: Ferrero, UPC Romania, Bergenbier SA, Farmaciile Dona, Johnson & Johnson, Unilever, BMW, Bayer.
HyperActive este membra a grupului de companii din care mai fac parte Initiative, Brand Programming Network, Lowe&Partners, Medic One, GolinHarris Bucureşti și Mobile Works.

http://www.radardemedia.ro/2012/08/13/hyperactive-lanseaza-site-ul-corporate-bergenbier-s-a/


==================================


Cea de-a saptea editie ADfel incepe astazi la Fabrica


Bucuresti, 13 august – Cea de-a saptea editie a evenimentului de branded entertainment ADfel, organizat de IQads, va debuta astazi, 13 august, pe terasa Fabrica. Pe parcursul unei saptamani, participantii la eveniment vor putea interactiona cu brandurile prezente la ADfel intr-o maniera inedita si relaxata – de la competitiile de improvizatii si de jucat scene din filme in 60 de secunde pana la jocuri multiplayer combinate cu videomapping interactiv pe fatada Fabrica sau activari unde vor fi create cocktailuri, muzica si filme epice. Intrarea la toate activitatile evenimentului este libera.
Evenimentul va gazdui peste 40 activari neconventionale din partea a 30 branduri comerciale, organizatii neguvernamentale, asociatii nonprofit si institute culturale. Evenimentul debuteaza cu Zilele Culturale ADfel (care dureaza in premiera 3 zile, de luni pana miercuri, alaturi de activarile brandurilor comerciale), iar aceasta sectiune se adreseaza in principal organizatiilor din zonele culturale, sociale, ecolog

=========================================


Radar de Media a intrat in posesia Manifestului “Protestatarul de Cluj raspunde”, distribuit aseara in timpul flashmob-ului “Romania, trezeste-te” din Iulius Mall


De cateva minute, Radar de Media a intrat in posesia Manifestului “Romania, trezeste-te”, distribuit aseara in timpul flashmob-ului “Romania, trezeste-te”, care a fost organizat de Tinerii Maniosi si a avut loc in Iulius Mall Cluj.

Scopul flashmob-ului “Romania, trezeste-te” a fost de a creste nivelul de constiinta al oamenilor in ceea ce privestecaracterul iesirilor in strada, care intra deja in luna a doua.

Documentul ofera raspunsuri la urmatoarele sase intrebari:

Cine si de ce a iesit sa protesteze in Romnaia  in luna ianuarie?

Au fost protestele politice sau anti-politice?

De ce sa ies in strada daca nu pot schimba nimic?

De ce sa ies in strada daca nu exista o alternativa politica viabila?

De ce sa ies in strada daca altii nu o fac?

De ce sa ies in strada daca am deja un trai decent?

Va prezentam acest manifest in imaginile alaturate.


http://www.radardemedia.ro/2012/02/05/radar-de-media-a-intrat-in-posesia-manifestului-protestatarul-de-cluj-raspunde-distribuit-aseara-in-timpul-flashmob-ului-romania-trezeste-te-din-iulius-mall/

========================================

Flashmob-ul “Romania, trezeste-te”, la Iulius Mall, Cluj-Napoca sau urmarire ca-n filme prin mall

Cei acre au ales sa isi petreaca seara de samabata la cumparaturi sau la distractie in centru comercial Iulius Mall din Cluj-Napoca si se aflau in jurul fantanii arteziene muzicale de la intarea din mall au putut fi martorii unui eveniment mai putin obisnuit.
Grupul de tineri, cunoscuti sub numele de “Tinerii Maniosi” din Cluj-Napoca, au organizat un flashmob in jurul fantanii, in care unul dintre ei, care purta o portavoce, striga “Romania”, iar ceilalti – care erau raspanditi prin toata partea din fata a mall-ului, atat la parter cat si la etaj, ii raspundeau “Trezeste-te”. Aceasta strigatura s-a repetat de mai multe ori.
Apoi a urmat “Ardealule, trezeste-te” si “Clujule, trezeste-te”.
Un minut si opt secunde le-au trebuit paznicilor mall-ului ca sa isi dea seama cine este cel care racneste si sa fuga dupa el prin mall. A fost de-a dreptul comic.
In momentul in care a fost  depistat primul ‘strigator” a inceput sa strige o a doua portavoce aflata la etajul 1.
Scopul acestei actiuni a fost de a constientiza lumea prezenta aici de necesitatea unei treziri imediate a tuturor romanilor.
Actiunea Tinerilor Maniosi s-a terminat fara incidente.
Va invitam sa urmariti imagini.


http://www.radardemedia.ro/2012/02/04/flashmob-ul-romania-trezeste-te-la-iulius-mall-cluj-napoca-video/

===========================================

Comunicat de presa din partea Biroului Parlamentar al Deputatului Mircia Giurgiu


Deputatul independent Mircia Giurgiu a adresat astăzi, 3 februarie 2012, o nouă solicitare Primăriei municipiului Cluj-Napoca, pentru a i se elibera o autorizaţie pentru a protesta. Motivul unei astfel de reveniri îl consitutie faptul că, potrivit legii şi aşa cum reiese şi din răspunsul primit din partea primăriei municipiului Cluj-Napoca, cererea pentru autorizaţie trebuie depusă cu 3 zile înainte de evenimentul respectiv.

Prin urmare, deputatul Mircia Giurgiu a solicitat Primăriei municipiului Cluj-Napoca să i se aprobe eliberarea unei autorizaţii pentru a protesta în fiecare seară, între orele 18,00-20,00 în Piaţa Unirii din municipiul Cluj-Napoca, din data de 09.02.2012 – până la căderea Guvernului.


http://www.radardemedia.ro/2012/02/03/comunicat-de-presa-din-partea-biroului-parlamentar-al-deputatului-mircia-giurgiu/

===========================================

Proiect pentru studenti la UBB Cluj (Comunicat de presa)


Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, prin Facultatea de Business, a demarat în data de 01.02.2011 proiectul cu titlul „PR.A.C.T.I.C.A. I.N.CE.PE. - Programul Cursurilor pentru Studenţi în Scopul Angajării sau demarării un ei afaceri PErsonale”, cu o durată de implementare de 24 de luni.

 Proiectul va primi o asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 2.062.169,38 lei din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 în cadrul cererii de propuneri de proiecte nr. 109 din cadrul Axei prioritare nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”, după cum reiese din contractul de finanţare POSDRU/109/2.1/G/82039.

 Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea tranziţiei de la şcoală la locul de muncă prin creşterea relevanţei educaţiei şi formării profesionale pentru piaţa muncii şi prin îmbunătăţirea nivelului de calificare a actualilor studenţi, viitori angajaţi sau începători ai unei afaceri proprii; obiectivul vizează învăţarea pe parcursul întregii vieţi şi se subscrie contextului societăţii bazate pe cunoaştere.

 Obiectivele specifice sunt:

 • familiarizarea studenţilor cu cerinţele pieţei muncii;

 • familiarizarea studenţilor cu fluxul informaţional şi circuitul documentelor din întreprinderile reale;

 • familiarizarea studenţilor cu derularea activităţii online ale unei companii.

Rezultatele anticipate:

 • 200 de studenţi familiarizaţi cu modul de lucru în cadrul societăţilor comerciale offline şi online;

 • două firme de exerciţiu offline create şi o extensie online pentru una dintre acestea;

 • o platformă software implementată în cadrul proiectului propus;

 • 4 cadre didactice instruite în exploatarea întreprinderile de exerciţiu şi în modalitate de folosire a programelor tutoriale aferente realizate;

 • un material de informare realizat şi diseminat referitor la întreprinderile de exerciţiu;

 • un workshop cu tema “Firma simulată – conectarea mediului academic cu cel de business”;

 • un studiu comparativ referitor la stadiul îmbunătăţirii cunoştinţelor cursanţilor privind funcţionarea întreprinderilor de exerciţiu, familiarizarea cu derularea activităţii off şi online şi a activităţilor posturilor în cadrul acestora;

 • minim 5 parteneriate de promovare a firmelor de exerciţiu încheiate cu reprezentanţi ai mediului de afaceri;

 • website de informare şi promovare a rezultatelor proiectului;

 • monitorizarea inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii (baza de date absolvenţi, ancheta teren, colectare şi prelucrare date, raport de analiză, valorificare rezultate).

 Grupul ţintăal proiectului este format din 200 de studenţi care, în momentul finalizării studiilor vor accesa piaţa muncii şi/sau îşi vor dezvolta o afacere proprie.

 Persoanele interesate să facă parte din grupul ţintă, precum şi toţi cei care doresc să obţină detalii privind implementarea proiectului sunt rugaţi să contacteze echipa proiectului, la adresa de e-mail: practicaincepe@gmail.com.

Director de proiect

Lector dr. Mihaela Filofteia TUTUNEA

http://www.radardemedia.ro/2012/02/03/proiect-pentru-studenti-la-ubb-cluj/


===========================================

Confuzii şi soluţii care distrug – Declaraţie a lui Andrei MARGA, Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai


Stabilirea unei noi administraţii academice este un moment firesc de reflecţie, schimbări de optică, reconsiderări, oriunde în lume. Din păcate, pentru universităţile din ţară, acest moment intervine în perioada celei mai grave crize din istoria modernă a României, pe fondul colapsului administraţiei centrale şi al degradării instituţionale, civice şi morale. În particular, situaţia aduce îngrijorări pentru Universitatea Babeş-Bolyai – nu numai cea mai mare şi mai complexă universitate din ţară, dar şi prima universitate din ţară aflată în pragul Shanghai 500, cu răspunderi cunoscute pentru reprezentarea culturilor română, maghiară, germană şi a diverselor colegii (extensiuni) din teritoriu. Ca Rector al acestei instituţii în cincisprezece din ultimii nouăsprezece ani am răspunderea să atrag atenţia asupra unor soluţii şi confuzii care distrug instituţia.

Tendinţele pe care le semnalez, succint deocamdată, rezultă din legea educaţiei 2011, care elimină, direct sau prin implicaţie, intelectualii profilaţi şi profesorii responsabili din competiţia pentru funcțiile de răspundere, precum rector, prorector, decan. Nu evoc acum numeroase nume din Universitatea Babeş-Bolyai care se califică, prin prestigiu, pricepere managerială, ţinută civică şi morală pentru aceste funcţii, dar care sunt scoase din discuţie. Are oare România interesul să îşi coboare nivelul vieţii universitare?. Sunt dator să amintesc că – prin lege şi prin reglementările ce adesea exced legea, ale ministerului educaţiei – vin pe scenă persoane care au fost dovedite în încercări de fraudă, care au dus acasă programe sau au încercat să plaseze aparatură scumpă în familie, persoane care au fost instrumentate de firme sau servicii oculte de diferite provenienţe. Vin pe scenă persoane vizibil nepregătite pentru aceste funcţii, care-şi caută alte suporturi.

Se poate observa uşor, de către cititorul competent, că programele acelor persoane sunt pline de confuzii conceptuale. Se confundă, de pildă, universitatea cu o alianţă civică, se confundă contribuţia ştiinţifică cu publicarea de articole, se confundă informaţia de mult consacrată cu cultura instituțională, se confundă opinii neinformate cu libertatea de gândire, se confundă exprimarea civică cu politizarea. Se comit confuzii multiple, iar incoerenţa este abundentă în programele candidaţilor. Unul dintre programe abundă în superlative despre situaţia actuală a Universităţii Babeş-Bolyai – „cea mai importantă şi complexă instituţie de învăţământ superior din România”, „model tradiţional şi structură inovativă în acelaşi timp”, „cea mai mare instituţie de învăţământ superior din România, adevărată emblemă a Clujului şi a ţării”, „largi palete de unităţi proprii” în cercetarea ştiinţifică, „plasarea în top 12”, „bază materială extinsă şi diversificată” – pentru ca apoi să propună tot felul de „iniţiative” de mult realizate în instituţie.

Soluţiile care rezultă deja din legea educaţiei duc, la rândul lor, la distrugerea structurii Universităţii Babeş-Bolyai. Să iau doar două exemple.

Prin prevederile legii se aplică vot universal pentru orice alegere în consiliile profesorale şi Senat. Universitatea Babeş-Bolyai nu putea fi organizată ca universitate multiculturală fără înţelegerea româno-maghiară-germană din 1995, sprijinită de toate forţele politice. Conform acestei înţelegeri, fiecare comunitate (română, maghiară, germană) îşi alege proprii reprezentanţi. A fost un vechi deziderat transilvănean al românilor, maghiarilor, germanilor. Legea educaţiei din 2011 împiedică organizarea de mai sus şi face, practic, imposibilă funcţionarea Universităţii Babeş-Bolyai, în continuare, ca universitate multiculturală, întrucât lasă la voia întâmplării reprezentarea fiecărei comunităţi.

Prin aplicarea de către ministerul educaţiei a legii din 2011, colegiile universitare, înfiinţate de Universitatea Babeş-Bolyai după 1997 (la Sfântu Gheorghe, Satu Mare, Sighetu Marmaţiei, Zalău etc.), nu numai că devin „extensiuni” (ceea ce le reduce importanţa), dar sunt socotite părţi de departamente. Se distruge astfel autonomia firească a acestor unităţi şi şansa ca ele să fie relevante pentru cultura şi dezvoltarea locală. „Extensiunile” nu mai au şanse de a dispune de direcţiune proprie şi de reprezentare în consilii profesorale şi în Senatul Universităţii Babeş-Bolyai, întrucât reprezentarea lor în aceste organisme de decizie devine aleatorie.

Dincoace de acestea, prin măsurile autorităţilor centrale, se distruge autonomia universitară, Carta universităţii părăsindu-şi calitatea de expresie a gândirii comunităţii şi devenind o copie a documentelor discutabile, de o gramatică îndoielnică, ale ministerului. Nicăieri în Europa, Carta nu se schimbă odată cu guvernarea. Iar în cazul Universităţii Babeş-Bolyai, Carta (1995, 2003) rămâne incomparabil mai bună.

http://www.radardemedia.ro/2012/02/02/confuzii-si-solutii-care-distrug-declaratie-a-lui-andrei-marga-rectorul-universitatii-babes-bolyai/==========================================

Solicitare de autorizatie pentru a protesta in Piata Unirii din Cluj


Intr-un comunicat de presa remis astazi se anunta depunerea unei solicitari la Primaria Cluj pentru obtinerea unei autorizatii pentru a protesta in centrul orasului de pe Somes. Redam in continuare textula cestuia:

 

Deputatul independent Mircia Giurgiu a adresat astăzi, 2 februarie 2012, o solicitare Primăriei municipiului Cluj-Napoca, pentru a i se elibera o autorizaţie pentru a protesta în fiecare seară, între orele 18,00-20,00 în Piaţa Unirii din municipiul Cluj-Napoca, în perioada 02.02.2012 – 29.02. 2012.

Mihaela Şoica

Expert parlamentar


http://www.radardemedia.ro/2012/02/02/solicitare-de-autorizatie-pentru-a-protesta-in-piata-unirii-din-cluj/


===========================================

Protestul ca mod de socializare. De trei saptamani Romania este in strada. Un pic de psihologie si semiotica

2 februarie 2012. De douazeci de zile, Romania este in strada. La inceput a iesit pentru a-l apara pe Raed Arafat, apoi pentru a-si manifesta nevoia de schimbare.

Piata Unirii din centrul Clujului este locul unde de douazeci de zile se intalnesc in fiecare seara zeci de clujeni, fiecare cu o orientare diferita. Dincolo de faptul ca sunt duferiti, ei creeaza o unitate – unitate in diversitate. Sunt uniti in ceea ce cred, au devenit o comunitate. Printre scandarile lor se numara “The people united will never be defeated / El pueblo unido jamas sera vencido”, adica “poporul unit nu va fi invins niciodata”.

De douazeci de zile, in program sunt aceleasi activitati: intalnirea de la ora 18 din Piata Unirii, scandari de la 18 la 19, la ora 19 se porneste in deja traditionalul mars Piata Unirii – Bulevardul Eroilor – Piata Avram Iancu – Bulevardul 1 Decembrie 1989 (cu escala in fata Prefecturii, pe platoul de langa CEC) – Piata Unirii (cu moment de reculegere la Stalpii Impuscati).

Pe parcursul acestor saptamani, pana si lozincile au evoluat. Daca la inceput se striga “Arafat, Arafat!”, “Arafat, nu uita / Noi suntem de partea ta!”, “Jos Basescu”,De-mi-sia”, “Anticipate, nu comasate”, “Clujul nu e PDL”, “Solidaritate / Pentru sanatate”,  in ultimele zile se scandeaza: “Nu vrem sa fim o natie de sclavi”, “Gheorghe Alexandru”, “Salvati Rosia Montana”, “Rosia Montana / Nu e de pomana”,  “Bucuresti, nu uita / Clujul e de partea ta”, “Base, hai in piata / C-avem whisky cu gheata”, “Nu stati pe balcoane / Ca muriti de foame”, “Nu stati la ferestre / Haideti la proteste”, “Afara, afara / Javra ordinara”, “monarhia salveaza Romania”, “Cinste lor, cinste lor / Cinste ciumpalacilor” (slogan importat din Piata Universitatii), “Cinste lor. cinste lor / Cinste lor, eroilor”, “A venit vaporu’ / Sa plece dictatoru”, “Sus tricoloru’ / Jos dictatoru’”, “Romania, trezeste-te”, Clujule, trezeste-te”.

In actiunile directe ale activistilor Campaniei “Salvati Rosia Montana” – cum ar fi marsul cu plimbatul pestelui otravit cu cianura prin Cluj (despre care am scris zilele trecute) sau participarea la protestele din Piata Unirii, se scandeaza: “Vrem natura / Nu cianura, “Vrem cianura / Pentru dictatura”, “Ale, ale, ale / Se da spaga barosana / Pentru RosiMontana”, “Nu borbeliti Rosia Montana”, “Borbely, nu semna / Sa dispara Rosia”..

A doua luna a lui 2012 abia a inceput. Si vremurile s-au schimbat. Activismul civic cunoaste o amploare fara precedent. Libertatea de exprimare isi cere drepturile. Coeziunea sociala este in crestere, ceea ce este un lucru bun. Psihologia sociala se reflecta din plin in grupurile care s-au format,, sunt coezive si se intalnesc de trei saptamani in Piata Unirii din Cluj. Este un loc in care individualitatea se intrepatrunde cu spiritul de turma. Faptul ca si altul striga sau are o pancarta cu un anumit mesaj, un mesaj in care tu crezi sau care te amuza, iti da curaj. Sentimentul de apartenenta la un grup te insufleteste. Asa se creeaza prieteniile si retelele sociale: intre oameni care au un scop comun, un tel comun, o gandire asemanatoare: nu neaparat proximitate spatiale, ci poate doar proximitate de isei. Deoarece comunicarea este foarte importanta.

Si din punct de vedere semiotic, aceste proteste sunt importante. Am regasit aici in ultimele saptamani o multime de simboluri: steaguri cu diferite simboluri: steagul national cu emblema regala, steagul national cu emblema Campaniei “Salvati Rosia Montana”, steaguri ale regalitatii, steagul national cu gaura in mijloc (care simbolizeaza Revolutia din anul 1989), fiecare grup exprimandu-si crezul. Astfel Piata Unirii a inceput sa devina – incetul cu incetul – o agora a oamenilor…


http://www.radardemedia.ro/2012/02/02/protestul-ca-mod-de-socializare-de-trei-saptamani-romania-este-in-strada-un-pic-de-psihologie-si-semiotica/

============================================

“Clujul nu gusta cianuri” sau povestea unui peste care a fost plimbat prin Cluj


n dat ade 31 ianuarie 2012, adica ieri, s-au implinit 12 ani de la accidentul ecologic (cu cianuri) de la Baia Mare. Pentru a comemora acest eveniment, activistii Campaniei “Salvati Rosia Montana” au organizat ieri un mars de comemorare a acestui eveniment, pe care l-au intitulat simbolic “Clujul nu gusta cianuri”.

Aproximativ 30 de tineri care se opun proiectului minier de la Rosia Montana s-au plimbat ieri prin Cluj cu un peste mort, otravit cu cianura, si au intrat pe la sediile partidelor pentru a le transmite un mesaj. Tinta finala a fost sediul UDMR Cluj. Nefiind nimeni acasa caci toate luminile erau stinse, a fost pus un mesaj in cutia postala si cativa pesti au fost lasati pe treptele institutiei.

S-au scandat lozinci precum: “UDMR iubeste cianurile”, “Vrem cianura pentru dictatura”, “Se da spaga barosana / Pentru Rosia Montana”, “Vrem cultura / Nu cianura”, “Vrem natura / Nu cianura”, dar si “Salvati, salvati / Salvati Rosia Montana”.


http://www.radardemedia.ro/2012/02/01/clujul-nu-gusta-cianuri-sau-povestea-unui-peste-care-a-fost-plimbat-prin-cluj-video/

 


=================================================

Beyond cold, press and manipulation,

Rosia Montana is not for sale


Bucharest, the 29th of January 2012 – Saturday, the 28th of January 2012, the most significant street action dedicated to the Save Rosia Montana Campaign took place in Piata Constitutiei from Bucharest. More than 500 Romanians from all over the country participated in the manifestation, protesting side by side with the locals from Rosia Montana against the imminent decision of Laszlo Borbely, the Minister of Environment and Forests, of emitting the environment approval for the mining project proposed for Rosia Montana.

The protest started at 11 o'clock, in Piata Constitutiei and continued in Piata Universitatii, the location of the "kilometre zero" of Romanian democracy. Manifestations of support for the protest from Bucharest simultaneously took place in Cluj-Napoca, Brasov and other cities from the country. The event was opened, in Bucharest, by Mr. Eugen David, the president of Alburnus Maior Association, who thanked the participants for their presence. The solidarity of all who support the campaign is extremely important, in these crucial moments, for the future faith of Rosia Montana and for the continuation of the locals' resistance fight. For 15 years, these people have been protecting their rights, in spite of the ignorance of the local authorities and of the constant pressure of Rosia Montana Gold Corporation Company.

Eugen David's discourse was followed by interventions of other members of Alburnus Maior Association from Rosia Montana and Bucium, and also of other activists, representatives of different organisations, with a key role in Save Rosia Montana Campaign.

"We express our stupefaction and our disapproval of the effort, of new, unequaled dimensions, made by some televisions, online publications and even news agencies, meant to misinform the public related to the number of participants, the message and the impact on the public of Saturday's demonstrations in Bucharest and of Save Rosia Montana movement in its entirety. Even if we are invisible for the press, we will continue to transmit the message that Rosia Montana is not for sale. We will not leave and we will not sell our lands, our churches and the graves of our ancestors. This is the thing I would like to see mentioned by the press and discussed in talk-shows, instead of stories about anomalous profits and fictitious jobs", Eugen David, president of Alburnus Maior Association, declared.

"Our future, of all of us, depends in great measure, on the way in which we will know to approach the problem in Rosia Montana. There are important problems that will generalise and will become even more acute unless we all fight them. Among these problems: corruption, media censorship, the imposition of political will against the will of the citizens, the protection of the interests of a foreign investor against people's property and the national patrimony. The future of Rosia Montana is the future of Romania. The way we will build it only depends on us.", Claudia Apostol, member of Save Rosia Montana campaign declared.

In response, the Minister of the Environment, although he was invited to participate and discuss with those present at the event, issued a press release in which the attention was directed to the Ministry of Economy and the job issue. "We express our deep concern and sadness that 12 years after the Baia Mare accident, which are to be commemorated on January 30th, the Ministry of the Environment once again chose to transfer responsibility to other authorities and to ignore the serious environmental problems that the mining project would involve" added Calin Capros, vice president of Alburnus Maior.

Piata Constitutiei vibrated of the voices of the 500 participants in the protest, who addressed messages to Laszlo Borbely, the Ministry of Environment, president Traian Băsescu and Kelemen Hunor, the Ministry of Culture, who try to speed up the approval of the mining project: "Borbely, do not sign for Rosia to disappear!", The Apuseni Mountains are stolen by Kelemen!", "Băsescu, do not forget, Rosia is not yours!", "Cry out loud: Rosia Montana is not for sale!" and many others.


Links:

Discourses: Mihnea Blidariu – musician/ activist, Eugen David - president Alburnus Maior Association, Adrian Dohotaru - activist | member of the Group for Social Action, Nicuşor Dan – president of Save Bucharest Association

http://vimeo.com/35801662

Save Rosia Montana Campaign in Piata Universitatii

http://www.youtube.com/watch?v=D49CnmEto5g&feature=mfu_in_order&list=UL

Reasons against the mining project from Rosia Montana

http://www.youtube.com/watch?v=9m9YFzWhdrk
http://www.youtube.com/watch?v=32QkmNXaVd0&feature=mfu_in_order&list=UL


Save Rosia Montana Campaign has become, in time, the greatest environmental and social campaign from Romania. It represents the opposition towards the project of gold exploitation proposed by Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) company. This project would involve the opening of the biggest surface gold mine in Europe, through the destruction of Rosia Montana and of a significant area of the Apuseni Mountains.


The Alburnus Maior Association initiated Save Rosia Montana Campaign. The Association was founded in the year 2000 by locals and owners from Rosia Montana who do not wish for their houses, grounds, churches and cemeteries be destroyed by the mining project. The fight against the mining project gained, in its more than 10 years of existence, numerous supporters. Today, Save Rosia Montana Campaign includes hundreds of organisations and scientific bodies and tens of thousands of people who militate for the preservation of Rosia Montana and for the durable development of the area, without the destruction that the mining project would cause.

===========================================


===========================================


24 ianurie 2012. A 12-a zi de proteste. Impresii de la Cluj

Clujenii protesteaza in strada de 12 zile. Traditionala intalnire de la ora 18 din Piata Unirii pare sa se contureze ca un mic obicei local.

In ziua de 24 ianuarie 2012, ziua Unirii Principatelor, in piata au fost prezenti multi membrii ai societatii civile, cum ar fi activisti ai Campaniei “Salvati Rosia Montana”, dar si regalisti, membri ai partidelor politice – intr-un cuvant romani.

S-a cantat Hora Unirii, dupa care s-a pornit in traditionalul mars prin oras, de data aceasta insa schimbandu-se traseul, manifestantii alegand un traseul mai lung care trecea prin centrul unuia din cartierele clujene situate in apropiere de centrul orasului si anume Cartierul Marasti. Prima data s-au oprit in Piata Avram Iancu, unde au intonat Imnul lui Iancu: “Traiasca duhul lui Iancu/Traiasca motul intre moti/Campia Libertatii s pune/Ca Avram Iancu suntem toti”.

Din Piata Avram Iancu, coloana de manifestanti a intrat pe Calea Dorobantilor, oprindu-se in fata Tribunalului si a Procuraturii Militare, trecand pe langa zona de blocuri de pe Calea Dorobantilor, pe langa Biblioteca Judeteana si intorcandu-se spre centru prin Piata Marasti, pe langa Biserica Sf. Petru, sediul RATUC (Regia Autonoma de Transport Urban Cluj), Regionala CFR si Prefectura. Traseul de aproximativ 4 km a fost parcurs in aproximativ o ora si jumatate.

Printre lozincile scandate de manifestanti s-au numarat: “Cinste lui, cinste lui/Cinste ofiterului”, “Locotenentu’ da jos dementu’”, “Nu stati la balcoane/Ca muriti de foame”, “Nu stati la ferestre/Haideti la proteste”, “Haideti cu noi/Ca suferiti si voi”, “Avem o rana/Rosia Montana”, “UDMR/Nu furati padurile”, “Jos Basescu/Ponta si Antonescu”, “Libertate, te iubim/Ori invingem, ori murim”, “Jandarmeria/Apara hotia”, “Unitate nationala”, “Romania, trezeste-te”, “Clujule, trezeste-te”, “Marasti, trezeste-te”, “Armata e cu noi”.

Prin participarea repetata la aceste proteste, prin solidaritate, s-au creat prietenii. In marea de oameni s-a o mare retea de socializare, in care toti sunt uniti pentru un singur scop: acela ca “noi suntem romani”.  Pe parcursul marsului de ieri, foarte multi oameni ni s-au alaturat, astfel ca in piata ne-am intors de doua ori mai multi decat eram atunci cand am plecat.

Exista oare o explicatie pentru protestele care au loc? Eu cred ca da. Aceste proteste au pornit ca un val pe data de 12 ianuarie, ca un tsunami, ca o nevoie de exprimare, de comunicare. Este o energie uriasa care s-a angrenat aici. Cred ca este enrgia necesara pentru ca lucrurile sa mearga mai departe pe un fagas normal. As mentiona aici principiul Ying si Yang. Ziua nu poate exista fara noapte, binele nu poate exista fara rau. Cred ca este vorba de o perioada de echilibrare, de clarificare a ceea ce este de facut mai departe.

Nu cred ca aceste proteste vor dura la nesfarsit. Cred insa ca ele se vor diminua atunci cand se va ajunge la un echilibru.


http://www.radardemedia.ro/2012/01/25/24-ianurie-2012-a-12-a-zi-de-proteste-impresii-de-la-cluj/


=============================================================


Construirea depozitului de deşeuri radioactive de la Saligny – oprită în instanţă

n mai 2010, Greenpeace şi Centrul de Resurse Juridice (CRJ) au cerut Curţii de Apel Bucureşti suspendarea autorizaţiei parţiale de amplasare a Depozitului Final de Deşeuri Slab şi Mediu Radioactive.

Deşi iniţial procesul a fost pierdut în februarie 2011, ulterior Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a dat o decizie definitivă şi irevocabilă împotriva proiectului în ianuarie 2012.


Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) a autorizat construirea unui depozit de deşeuri slab şi mediu radioactive pe raza localităţii Anghel Saligny, judeţul Constanţa. Depozitul ar urma să fie situat la mai puţin de 1 km distanţă de gospodăriile locuitorilor. Contrar prevederilor tratatului de la Aarhus, Statul nu a derulat consultări cu publicul pe tema acestui depozit. Pentru construirea acestui depozit vor defrişate 30 hectare de pădure.

Problema depozitului de la Saligny este un exemplu clasic de evitare a implicării publice şi de fentare a legislaţiei internaţionale, cauzat parţial de faptul că organismul de reglementare a activităţilor nucleare, CNCAN, nu este unul independent. Acest caz vine în completarea imaginii întunecate pe care energia nucleară o are deja în lume.” declară Ionuţ Cepraga, coordonator de campanii în cadrul Greenpeace România. „Ne aşteptăm ca şi în viitor accesul populaţiei la adevăr, în privinţa activităţilor nucleare, să fie îngrădit în condiţii similare.” adaugă acesta.

Legislaţia 111/1996 privind desfăşurarea în siguranţă, reglementarea, autorizarea şi controlul activităţilor nucleare permite stabilirea amplasamentului, achiziţionarea terenului, precum şi realizarea altor documentaţii precum proiectului tehnic, al planului de amplasament, fără realizarea evaluării strategice de mediu şi a evaluării impactului asupra mediului. Acest lucru este posibil datorită necorelării acestei legi cu legislaţia comunitară, respectiv cu Directiva SEA 42/2001/CE şi 87/335/CEE, transpuse în România prin HG 1076/2004 şi respectiv HG 445/2009”, a declarat Cătalina Rădulescu, avocat Centrul de Resurse Juridice.

ÎCCJ a admis recursul şi a suspendat autorizaţia parţială de amplasare a DFDSMA. Această autorizaţie parţială este emisă de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare în beneficiul Agenţiei Nucleare pentru Deşeuri Radioactive.


Greenpeace şi CRJ au solicitat instanţei şi anularea acestei autorizaţii în iulie 2010. Cererea a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti în februarie 2011. Recursul este pe rolul ICCJ cu termen în iunie 2012.======================================================

Out in the street for Rosia Montana! (Press Release)

We’ve already had ten days of protest, of street demonstrations, of pleas for dignity and a fair social order, of invitations to debate and change. Ten days during which Romania’s civil society, through its messages and energy, made the whole country vibrate. Within this context of reasoned demands, the message of our Save Rosia Montana Campaign can be found among the most important requests heard in the streets. Whether we talk about Bucharest or Timişoara, Iaşi or Cluj-Napoca, young people with banners, waving flags for Rosia Montana, can be seen in live TV broadcasts from everywhere.


“Rosia Montana for University Square” summarizes the solidarity of these moments. It is in this context that the Want to save Rosia Montana? Demonstrate! march will take place. The meeting point will be the Constitution Square in Bucharest.


Ramona D’s message is one of the thousands heard these days, inviting us to take action: “The injustice done to Raed Arafat was the drop that spilled the cup. But there are thousands of drops in our cups - reasons for us to remain in the streets, where we can make our voices heard again. Step by step we claim, in the cold winter, our streets and our rights. Rosia Montana is in my heart, the most painful drop in my cup. Together we will succeed in stopping the horrible Rosia Montana project and in restoring the dignity of the people fighting over there day after day. Can you hear me shouting? Save Rosia Montanaaa!”


The following list of demands concerning Rosia Montana is addressed to the State authorities and Government of Romania - who have been backing up this destructive mining project. We ask the authorities:


1. not to emit the environmental authorization for cyanide mining in Rosia Montana

2. to de-block the proceedings for including Rosia Montana in the UNESCO Heritage World List
3. to reject the legal project for modifying the Mining Law 85/2003, in the sense of allowing private mining companies to expropriate land at will on behalf of the State.

4. to adopt the already existing law proposal for the ban of cyanide use in mines.

5. to reject all initiative for declaring the Rosia Montana geographical area as #mono-industrial# , exclusively reserved for the implementation of RMGC's mining project.


The dissatisfactions of those present are made even more vehement by the fact that, during the 10 years of the Company's presence in Romania, each and every one of us has seen the Rosia Montana case summarizing all the problems of an unhealthy system. Time after time the Romanian State has backed the project and contributed to infringements of citizen rights; and in the following period the Ministry for Environment is expected to fulfill the above mentioned actions by emitting the authorization for the mining project.


“The hundreds of people who took on the streets these days are joining the thousands who fought, during the last years, for Rosia Montana. And the results are amazing, for I can proudly say that, through our public spirit, we managed to continue and develop the biggest social and environmental campaign in Romania. Thus, in these moments of maximum intensity for the country as well as for Rosia Montana, I thank you for your solidarity and for the determination with which each one of you, in every corner of the country, promotes the cause of saving Rosia Montana. United for freedom, we will prevail! And on January 28th, at your side, I will loudly shout: Save Rosia Montana! in Bucharest’s Constitution Square, asking the Ministry of Environment to act responsibly and to refuse giving the authorization that the mining company needs so much.” said

Eugen David, preşedintele Alburnus Maior.


==========================================


UNDER THE SIGN OF THE DRAGON


  The year 2012 has begun. It is a year that human kind has been waiting for for a long time. Books have been written, films have been produces, predictions have been made about this year. A year that is said to bring the end of the world according to the Mayan prophecies.

            2012 is a turning point year indeed. Everything that will happen this year will be the result of human consciousness and of what people predicted that will happen in 2012.

Both at a planetary level as well as at a personal level based on the law of universal attraction: you are what you you think or what you think you attract towards you. But as far as the end of the world is concerned, I would add that every moment is the end of a world and the beginning of a new one, because every moment we are different due to the fact that the universe – both the inner and the outer one – is in a continuous change. But we are not the sum of our previous experiences, but what we will become in 10.000 years from now. This is what the ancient wisdom from the Andes is saying.

            The year 2012 is under the sign of the Water Dragon. In the Chinese wisdom, the Dragon is a Divine being, having multiple aspects: the Celestial Dragon, the Water Dragon, the Winged Dragon etc. 

The Dragon is the symbol of spiritual protection, similar to the protection symbols of other religions and spiritual traditions such as: the Cross in Christianity, Shiva's Mantra in Hinduism, the Pi Stone in Shamanism or the Power Symbol in Reiki.

            The breathing of the Dragon creates rhythm, equilibrium, harmony. It is somewhat similar to the breathing in four steps known as pranayama: I breathe in harmony, positive energy, health, I breathe out negative, used energy, illness. As I was saying before, the breathing of the Dragon creates rhythm, duality. The whole world guides itself according to the principles of the Yin and the Yang: plus and minus, day and night, masculine and feminine, all being in fact facets of the same reality.

            Between the inhaling and the exhaling of the Dragon there is chaos. The Dragon inspires harmony and harmony should replace our discontent, our frustrations, our negative energies that the Dragon will exhale. This is why the time when I'm writing this article is a time of protests, because the Dragon will remove by exhaling all our discontent.

            But how long does one breathing of the Dragon last in earthly timing? Could it be similar to the duration of one day of Creation, as described in the Genesis? Scientific research has shown that every day of the Creation corresponds to a certain phase of planetary evolution, it is not a 24-hours day (measurable in earthly timing) because the Earth was created only on the third day. Scientific research show that these six days of the Creation would match the phases of the creation and evolution of the universe.

            2012 is the year of the Water Dragon. The year of the Water Dragon repeats itself every 12 years. If we were to deepen our analysis, we could divide number 12 like this:  3 x 4 = 12 or 2 x 6 = 12. In both cases we have number three which in all the religious and esoteric systems has a special meaning. Number three as well as number twelve have special meanings.

            The Chinese see number three as the number of perfection, totality and completion. The Chinese name for number three is “san”, word whose pronunciation is similar to the word “alive”. Number 12 is also filled with meanings: twelve Apostles,  twelve months, twelve zodiacal signs. It is a number of equilibrium.

            The breathing of the Dragon, the movement of the wings of a butterfly, the rolling of a snowball – all these create movement, rhythm, equilibrium. Becoming aware of the profound significance of all these  we can lead our lives in the most sublime way possible. 2012 is a new beginning under the sign of the Dragon...


http://africa-europeunclubcri.jimdo.com/news/

===========================================

SUB SEMNUL DRAGONULUI


A inceput anul 2012, un an pe care omenirea il astepta demult. Un an despre care s-au scris carti, s-au realizat filme, s-au facut previziuni. Un an despre care se spune ca va aduce sfarsitul lumii potrivit profetiilor mayase.
2012 este un an de cotitura intr-adevar, un an marcant. Tot ceea ce se va intampla in acest an va fi un rezultat al constiintei umane si a ceea ce oamenii au previzionat ca se va intampla in 2012. Atat la nivel planetar cat si la nivel personal, pe principiul legii atractiei universale: esti ceea ce gandesti sau ceea ce gandesti atragi. Dar in ceea ce priveste sfarsitul lumii, as adauga ca in fiecare clipa e sfarsitul unei lumi si inceputul uneia noi, deoarece in orice secunda suntem altii, pentru ca universul – atat cel interior cat si cel exterior – se afla intr-o continua schimbare. Insa noi nu suntem suma experientelor noastre, ci ceea ce vom deveni peste 10.000 de ani. Asa spune inteleciunea straveche din Anzi.
Anul 2012 sta sub semnul Dragonului de Apa. In intelepciunea chinezeasca, Dragonul este o fiinta divina, avand mai multe valente: dragonul celest, dragonul de apa, dragonul inripat etc.
Dragonul este un simbol al protectiei spirituale, similar cu simboluri de protectie ale altor religii si traditii spirituale, cum ar fi: Crucea in crestinism, mantra lui Shiva in hinduism, Piatra Pi in samanism sau simbolul Puterii in Reiki.
Respiratia dragonului creeaza ritm, echilibru, armonie. Este similara intrucatva respiratiei in patru timpi cunoscuta sub numele de pranayama: inspir armonie, energie pozitiva, sanatate, expir energia negativa, uzata, boala. Cum spuneam, respiratia dragonului creeaza ritm, dualitate. Intreaga lume se supune principiilor Yin si Yang: plus si minus, noapte si zi, feminin si masculin, care sunt toate – de fapt – fatete ale aceleiasi realitati.
Intre inspiratia si expiratia dragonului are loc haosul. Dragonul inspira armonie, iar armonia trebuie sa inlocuiasca nemultumirile, frustrarile, emotiile negative, pe care dragonul le va expira. De aceea perioada in care scriu acest articol este o perioada a protestelor, pentru ca dragonul va inlatura prin expiratie toate nemultumirile.
Cat timp dureaza insa o respiratie a dragonului in timpi pamantesti? Poate fi ea similara cu durata unei zile a Creatiei, asa cume ste ea descrisa in Geneza? Cercetarile stiintifice au aratat dealtfel ca fiecare zi a Creatiei corespunde unei etape de evolutie a planetei, nu este o zi de 24 de ore (masurabila in timpi pamantesti) deoarece Pamantul a fost creat abia in cea de-a treia zi. Cercetarile stiintifice arata ca aceste sase zile ale Creatiei ar corespunde etapelor de creare si evolutie a Universului.
2012 este anul dragonului de apa. Anul dragonului de apa se repeta o data la 12 ani. Daca ar fi sa mergem si mai adanc cu analiza, am putea defalca cifra 12 asa: 3 x 4 = 12 sau 2 x 6 = 12. In ambele cazuri ne apare cifra 3, care in toate sistemele religioase si ezoterice are o seminificatie aparte. Atat cifra 3, cat si cifra 12 au o semnificatie aparte.
La chinezi, cifra 3 este cifra perfectiunii, a totalitatii si a desavarsirii. Denumirea chinezeasca a cifrei trei este “san”, cuvant a carui pronuntie seamana cu cea a cuvantului “viu”. Nici cifra 12 nu este lipsita de semnificatii: cei 12 apostoli, cele 12 luni ale anului, 12 semne zodiacale. Este un numar al echilibrului.
Respiratia dragonului, bataile aripilor unui fluture, rostogolirea bulgarelui de zapada – toate acestea creaza miscare, ritm echilibru. Constientizand semnificatia profunda pe care toate acestea o au, putem sa ne traim viata in cel mai sublim mod cu putinta. 2012 este un nou inceput, sub semnul Dragonului…


http://criclub.wordpress.com/2012/01/21/articol-de-carmen-moraru-din-cluj-jurnalista-si-membra-a-clubului-rci-din-pitesti/

http://www.radardemedia.ro/2012/01/22/2012-sub-semnul-dragonului/


===========================================

UDMR, nu trăda Roșia Montană!


Greenpeace lansează un apel către membrii și susținătorii UDMR, de care în prezent depinde soarta proiectului minier de la Roșia Montană. La granița cu România au fost amplasate bannere sugestive menite să atragă atenția asupra pericolului pe care îl presupune aprobarea proiectului minier, atât pentru Roșia Montană și România, cât și pentru Ungaria.

CE POȚI FACE TU: accesează site-ul http://verespatak.greenpeace.hu/, respectiv: http://greenpeace.ro/rosiamontana/ și scrie președintele partidului,  Kelemen Hunor și Ministrului Mediului, Borbély László!

Cere-le să nu își încalce promisiunea făcută în timpul alegerilor, aceea de a nu susține proiectul minier de la Roșia Montană.

Nu uita că, pentru ca apelul tău să ajungă la destinație, trebuie să accesezi linkul de confirmare pe care îl vei primi pe e-mail. 

http://www.greenpeace.org/romania/ro/campaigns/Toxic/rosiamontana/activitati/Pericol-de-poluare-cu-cianur-in-Romania/


=========================================


Deșeuri suspecte depozitate la Roșia Montană


Echipa Greenpeace a primit sesizări referitoare la existența unor deșeuri depozitate necorespunzător în zona localității Roșia Montană.

Noiembrie 2011 - Echipa Greenpeace a primit sesizări referitoare la existența unor deșeuri depozitate necorespunzător în zona localității Roșia Montană.

Greenpeace a sesizat aceste aspecte Gărzii de Mediu Alba, împreună cu fotografii de la fața locului.

Potrivit Gărzii de Mediu, lângă satul Corna, pe amplasamentul haldei de steril Mănești sunt depozitați saci de plastic cu probe martor rezultate din foraje. Sacii sunt depozitați pe o suprafață de 10.000 mp.,  lucrările de cercetare au acord de mediu și fișe tehnice.

În prezent, pe lângă cercetarea de la fața locului și luarea de probe, Greenpeace investighează în continuare acest caz.

http://www.greenpeace.org/romania/ro/campaigns/Probleme-locale/Alba/Deseuri-suspecte-depozitate-la-Rosia-Montana/


=========================================

Mărășești jud. Vrancea: orășenii încă pot alege între apă potabilă și pesticide


Echipa Greenpeace România a primit o sesizare din partea mai multor locuitori din Mărășești, Vrancea, unde o fostă fabrică de detergenți urmează să fie transformată în fabrică de pesticide.

Ianuarie 2012: Echipa Greenpeace România a primit o sesizare din partea mai multor locuitori din Mărășești, Vrancea, unde o fostă fabrică de detergenți urmează să fie transformată în fabrică de pesticide.

O parte dintre localnicii care locuiesc foarte aproape de viitoarea fabrică, se alimentează cu apă direct din pânza freatică, fiind expuși unei eventuale contaminări.

Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului Vrancea, proiectul fabricii este în curs de avizare. După primirea avizelor proiectul va fi încadrat și se va stabili dacă este nevoie de emiterea unui acord de mediu. Ulterior vor avea loc consultări cu publicul, în cadrul cărora locuitorii pot ridica problema poluării pânzei freatice.

Consultările cu publicul vor fi anunțate pe site-ul APM Vrancea (http://apmvn.anpm.ro/)  și într-un ziar local.

Greenpeace face apel la locuitorii din zonă care sunt direct interesați de această situație, să participe la consultările cu publicul și să-și exprime punctul de vedere.

În funcție de comentariile aduse, proiectul va fi modificat, oprit sau aprobat.

Consultările cu publicul sunt anunțate pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului: http://www.anpm.ro/. Astfel de proiecte nu pot fi aprobate și demarate fără acordul populației, de aceea este foarte importantă participarea cetățenilor. În caz contrar, se consideră că populația aprobă tacit iar autorizațiile solicitate sunt emise.

Informează-te și acționează la timp!

http://www.greenpeace.org/romania/ro/campaigns/Probleme-locale/Vrancea/fabrica-de-pesticide-in-vrancea/


=========================================

De o saptamana Romania este in strada. Jurnal de protestatar. Psihologia protestatarului (foto si video)


Este a sasea zi de cand s-au declansat protestele de strada in Romania. Totul a inceput ca actiune de sprijin pentru dr. Raed Arafat si s-a amplificat ca o raectie in lant. La urma urmei, romanii nu sunt un popor inert. Orice inceput e mai greu dar conteaza transformarea pe care acesta o produce.

Timp de o saptamana am participat la proteste alaturi de protestatari si prea rar alaturi de tabara colegilor din presa. Cu toate ca presa a fost prezenta din plin la actiunile din ultima saptamana. Eu am participat la protestele de la Cluj. Sunt unul dintre putinii oameni din mass-media care am trecut de partea manifestantilor si sunt de partea lor.

Domnilor colegi din presa, ma si ne deranjeaza sarcasmul si lipsa de interes cu care prezentati evenimentele. De ce nu va faceti documentarea? De ce nu incercati sa ii cunoasteti pe acesti oameni si sa incercati sa le intelegeti punctul de vedere? De ce prezentati lucrurile in mod superficial, cand ele sunt de o profunzime de neimaginat? Haideti si pulsati alaturi de protestatari! Lasati-va patrunsi de spiritul lor revolutionar! Nu priviti la fiecare zi de protest ca la un episod dintr-un serial: “Roman tanar si nelinistit”.

Ma bucur ca Romania nu doarme. Ca a iesit in strada. Din scandarile clujenilor, se pot trage cateva concluzii in ceea ce priveste psihologia protestatarilor. “La Palatul Cotroceni, canta cucuveaua/Basescu si cua i lui si-au gasit beleaua”, “Rosia Montana /Nu e de pomana”, “Nu stati la balcoane/Ca muriti de foame”,  ”Nu vrem sa fim o natie de sclavi”, “Asta nu e presedinte, ca de sapte ani ne minte”, “Piticul si chioru’/Au mintit poporul”, “Anticipate, nu comasate”, “Romania – stat politienesc, stat politienesc, stat politienesc”, “Politia e cu noi”, “Romania, trezeste-te”, “Clujule, trezeste-te”, “Clujul nu e PDL”, “Bucuresti, nu uita/Clujul e de partea ta”, “Vrem un rege, nu un marinar”, “Monarhia salveaza Romania”, “Afara, afara/Javra ordinara”, “Basescu egal Bercea Mondial”, “Salvati Rosia Montana”, “PDL si USL fura prin rotatie”, “Unica solutie/Inc-o revolutie”, “Veniti cu noi/Ca pe 22″ “Solidaritate pentru sanatate” si multe altele. Unele ziare scriau ca “In Piata Unirii din Cluj este un protest pentru de toate”. Si zarzavaturile nu le-au mentionat.

Intr-adevar, din aceste lozinci mai mult spontane se poate desprinde un substrat psihologic: nevoie de schimbare. De ce? Pentru ca schimbarea este singura constanta din univers. Si ca sa se poata  produce, un lucru vechi trebuie inlocuit cu un lucru nou.  Insa schimbarea trebuie sa porneasca din interiorul fiecaruia dintre noi. Din nou, ca ea sa se produca trebuie sa ne eliminam vechile frustrari, suparari, lucruri nespuse. Stand printre protestatari si ascultandu-i, fiind invaluit in energia  si pasiunea cu care strigau acele lozinci, nu putea sa nu simti ca traiesti, nu puteai sa nu invii si sa revii la viata de oriunde ai fi fost. Sa traiesti in acest AICI si ACUM, un “AICI si ACUM” al sperantei, un “AICI si ACUM” al credintei, un “AICI si ACUM” al neamului romanesc. Ceea ce se intampla peste tot in tara ina ceste zile are un rol important in ceea ce priveste framantarile sociale care vor determina schimbari majore in Romania in urmatorii ani. Anul 2012 a venit, iar acesta e numai inceputul. Pentru ca sa putem avea un viitor, mai intai trebuie sa avem un prezent.

http://www.radardemedia.ro/2012/01/19/de-o-saptamana-romania-este-in-strada-jurnal-de-protestatar-psihologia-protestatarului-foto-si-video/

==========================================


GALAXY TV lanseaza Campania "Nu 2, ci 100% pentru SMURD"

Comportament prosocial in situatii de forta majora

S(olidaritate, M(arinimie), U(manitate), R(omania), D(emnitate)


Comportamentul prosocial in situatii de forta majora reprezinta forma altruismului prin excelenta.  A fi altruist inseamna sa il ajuti pe cel de langa tine, in mod dezinteresat. Poate fi ilustrat prin Parabola Bunului Samaritean din Biblie. Haideti sa ne-o amintim impreuna:

""Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon si a cazut între 2 tâlhari care, dupa ce l-au dezbracat si l-au ranit, au plecat lasându-l aproape mort. Din întâmplare, un preot cobora pe calea aceea si, vazându-l, a
trecut pe din laturi. De asemenea si un levit, ajungând în acel loc si vazând, trecu pe din laturi. Iar un samaritean, mergând pe cale, a venit la el si - vazându-l - i s-a facut mila si - apropiindu-se - i-a legat ranile turnând pe ele undelemn si vin, si punându-l pe dobitocul sau l-a dus la o casa de oaspeti si
a avut grija de el. Iar a doua zi, scotând doi dinari, i-a dat gazdei si i-a zis: Ai grija de el si ce vei mai cheltui, eu când ma voi întoarce îti voi da" . (Luca, 10: 30-35)

Cu toate ca suntem un popor de crestini, se pare ca am uitat sa fim altruisti, ne gandim numai la noi insine, nu facem nimic dezinteresat (adica fara a primi ceva in schimb - de obicei bani), ne dam in cap unul altuia pentru cinci lei, adica practicam o forma de egoism avansat. Parca am uitat sa iubim cu adevarat, sa visam, sa comunicam la nivel sufletesc. Cand ne intalnim cu cineva pe care nu l-am vazut ne mult, prima intrebare pe care i-oi punem e cat castiga - asta ca sa vedem daca castiga mai mult decat noi, ce mananca, cat mananca, unde merge la cumparaturi. O comunicare adevarata ar fi sa ii ascultam ofurile si sa incercam sa ii dam sfaturi, chiar daca nu suntem platiti pentru asta. Pentru ca si pe plan psihologic e nevoie de prim ajutor.

In literratura de specialitate sunt mentionate trei forme de altruism, si anume: altruismul participativ, altruismul fiduciar si altruismul participativ.  Cel mai bine poate fi acesta ilustrat de societatea de albine, unde toate lucreaza pentru un scop comun: obtinerea mierii si a materiei esentiale de existenta.  In acest caz fiecare membru al societatii de albine isi ia un angajament fara rezerva fata de scopul comun - acela ar suprabietuirii speciei.  Acest gen de angajament se intalneste si in cadrul echipelor de pompieri,  salvamari, salvamontisti, in echipele destinate a salva vieti.

O astfel de echipa este si SMURD. Intr-un interviu Raed Arafat spunea "stirile violente pentru voi sunt divertisment. Insa eu vad acolo echipe de interventie, medici care vor lucra ore in sir in sala de operatie si oameni cu un viitor distrus in urma unui viol".  Acest om, pe numele lui Raed Arafat, este cel mai altruist om cu putinta din Romania.  Este iubit sia preciat de toata lumea. Pentru ca el a inteles adevaratul sens al sintagmei "a salva vieti" si a face aceasta in cel mai nobil mmod cu putinta. 

Cea de-a doua forma de altruism - altruismul fiduciar - se intalneste in lumea animala, unde membrii ai unei specii vin in ajutorul membrilor altei specii - de pilda, delfinii, cainii sau alte animale. Sunt milte istorisiri care arata importanta pe care animalele le-au avut in salvarea oamenilor. Deci si de data aceasta avem ce invata. Orgoliul ne spune: mi ajut un necunoscvut ca cine stie ce o sa patesc. Dar daca il ajuti intr-un moment de dificultate, poate ti-ai castigat un prieten pe viata si recunostinta vesnica a ceiluilalt. Din nou, SMURD-ul ajuta oameni necunoscuti, dar membrii ai aceleiasi specii.

"Actul de altruism este definit ca un act prin care o persoana face un sacrificiu pentru a observa -  întotdeauna - ameliorarea starii celuilalt. Daca altruismul este de folos întregii comunitati, vorbim de
altruism participativ. Daca actele de altruism sunt destinate sustinerii unei relatii între persoane si reducerii distantei dintre ele, vom vorbi de altruism fiduciar" (Batson, 1987).

Exista însa si un al treilea tip de altruism - altruismul normativ - care are la baza un inventar de situatii în care trebuie ajutat sau nu cel în suferinta, inventar care este propriu fiecarei culturi. În acest inventar se arata cine trebuie ajutat si în ce fel, pe baza unei reprezentari sociale complexe. Printre istitutiile de altruism normativ se numara companiile de asigurari, casele de copii, azilele de batrâni, ajutorul
de somaj, ajutorul social etc.

Campania pe care GALAXY TV o lanseaza astazi sse numeste "NU 2, ci 100% pentru SMURD". In crearea acestui slogan am pornit de la faptul ca majoritatea romjanilor aloca anual cei 2% din impozitul pe venit Fundatiei SMURD. dar din inimile lor aloca 100% sentiment, incredere, apreciere... Suta la suta pentru SMURD

http://www.radardemedia.ro/2012/01/11/galaxy-tv-lanseaza-campania-nu-2-ci-100-pentru-smurd/

==========================================


Rosia Montana’s celebration. 1881 years of historical documentationRosia Montana, the oldest mining settlement in Romania which is threatened to be destroyed by a mining project proposal, celebrates 1881 years of historical documentation.

Alburnus Maior, the community based NGO from Rosia Montana, together with Bucharest Association and Re.Generation organize on the 6th of February “Rosia Montana’s Celebration”, an event in the honor of the exceptional natural and cultural heritage of Rosia Montana. The event will take place in Bucharest, at Romanian Peasant’s Club.

Rosia Montana’s Celebration” represents an opportunity to emphasize the importance of preserving and turning to advantage the natural and cultural heritage of Rosia Montana, and to bring into discussion the risks that Rosia Montana would face if the mining project proposal of Rosia Montana Gold Corporation would happen.

At the second edition of the event, we propose the public a selection of documentary films either about Rosia Montana, or about other similar communities from around the world that confront mining projects. The event will continue with debates, a photo exhibition of the Save Rosia Montana Campaign’s social posters and will finish with concerts. Among the documentaries that will be projected we highlight All that Glitters (Czech Republic, 2010, Tomáš Kudrna) and Alethea (Turkey, 2007, Petra Holzer and Ethem Ozguven).

Rosia Montana is the oldest mining settlement in Romania, being historical documented 1881 years ago. The name of Alburnus Maior, the Latin name of Rosia Montana, was mentioned for the first time in the wax tablet no. XVIII, on the 6th of February 131. The wax tablets discovered in the galleries of Rosia Montana represent one of the sources of the Roman Law.

The village of Rosia Montana contains profound roots and evidences of the Romanian history, such as dozens of buildings and households declared historical monuments, a historical centre famous for the age and architecture of its buildings, a mining museum with a unique collection of ancient artifacts, memorial houses and an archeological reservation. These proofs of Romanian nation’s ethno genesis and continuity are threatened by the proposal of a mining company to develop the biggest open cast gold mine in Europe.

The Save Rosia Montana campaign represents the connection between the local opposition in Rosia Montana and the activists from all over Romania fighting against this project proposal. During 10 years of resistance, Save Rosia Montana became the biggest environmental and social campaign in Romania, enjoying the support of the Romanian Academy, ICOMOS, dozens of nongovernmental organisations, public personalities and the general public.

Rosia Montana’s Celebration” will take place on the 6th of February at the Romanian Peasant’s Club in Bucharest.


http://ireport.cnn.com/docs/DOC-748140========================================


Astazi se implinesc doua luni de la Occupy Conti pentru Rosia Montana (foto si video)

http://www.radardemedia.ro/2012/01/07/astazi-se-implinesc-doua-luni-de-la-occupy-conti-pentru-rosia-montana-foto-si-video/


Seminarii de descoperire a puterii si raspunsurilor interioare, dezvoltare personala, a mintii, imaginatiei, creativitatii si de cunoastere de sine, a celorlalti

http://www.radardemedia.ro/2012/01/07/seminarii-de-descoperire-a-puterii-si-raspunsurilor-interioare-dezvoltare-personala-a-mintii-imaginatiei-creativitatii-si-de-cunoastere-de-sine-a-celorlalti/


Omagiu adus de Rectoratul Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj Cardinalului Lucian Muresan

http://www.radardemedia.ro/2012/01/06/omagiu-adus-de-rectoratul-universitatii-babes-bolyai-din-cluj-cardinalului-lucian-muresanSteagul campaniei “Salvati Rosia Montana” a fluturat in noaptea dintre ani in centrul Clujului! La multi ani, Rosia Montana!

http://www.radardemedia.ro/2012/01/01/steagul-campaniei-salvati-rosia-montana-a-fluturat-in-noaptea-dintre-ani-in-centrul-clujului-la-multi-ani-rosia-montana/LA MULT ANI, ROMANIA, ORIUNDE TE-AI AFLA!

http://www.radardemedia.ro/2012/01/01/primele-ore-ale-anului-2012-la-multi-ani-romania-oriunde-te-ai-afla/


“Hrana, nu bombe”, un eveniment aparte la Cluj

http://www.radardemedia.ro/2011/12/28/hrana-nu-bombe-un-eveniment-aparte-la-cluj-foto-si-video/GALAXY TV SI RADAR DE MEDIA VA PREZINTA SLUJBA DE CRACIUN DE L ACAPELA "SF IOSIF" DIN CLUJ


http://www.radardemedia.ro/2011/12/25/radar-de-media-si-galaxy-tv-va-prezinta-slujba-de-craciun-de-la-capela-sf-iosif-din-cluj-foto-si-video/


Va dorim tuturor un Craciun Fericit!


===================================================================================


GALAXY TV MULTUMESTE TUTUROR COLABORATORILOR SI SUSTINATORILOR SAI SI LE UREAZA SARBATORI FERICITE!

LA MULTI ANI, ROMANIA!

==========================================================================

O, ce veste minunata - http://www.radardemedia.ro/2011/12/23/concert-caritabil-de-colinde-la-biserica-reformata-nr-ii-din-cluj-foto-si-video/
Campania “Salvati Rosia Montana” – Retrospectiva ( noiembrie – decembrie 2011)

http://www.realpress.ro/campania-salvati-rosia-montana-%E2%80%93-retrospectiva-noiembrie-%E2%80%93-decembrie-2011


==========================================================================

BREAKING NEWS: 


GALAXY TV  implineste astazi, 14 decembrie 2011, un an si opt luni de existenta. La ceas sniversar, Gaalaxy TV va ureaza Sarbatori Fericite! La Multi Ani, Romania!

http://www.radardemedia.ro/2011/12/13/la-ceas-aniversar-galaxy-tv-va-ureaza-sarbatori-fericite-la-multi-ani-romania-foto/==================================================================================

Please check our Youtube Channel for updates. 

 

 

 

On our Youtube Channel you can find our entire video gallery.

 


==================================================================================

INTALNIRE LA CLUJ-NAPOCA A OAMENILOR DE AFACERI IN DOMENIUL TELECOMUNICATIILOR


================================================================================

Vezi detalii aici:
http://www.radardemedia.ro/2011/12/14/intalnire-cu-oameni-de-afaceri-la-cluj-in-domeniul-telecomunicatiilor-foto-si-video/=================================================================================

 Avem deosebita placere de a va invita la intalnirea oamenilor de afaceri ce va avea loc la Hotel Grand Italia din Cluj Napoca, str. Trifoiului-Vasile Conta, miercuri, 14 dec. a.c. la ora 18.

 

Programul intalnirii:

 

18-18.15 Primirea invitatilor.

18.15 – 19 Prelegere avand ca teme:

- Prezentarea Companiei LV7 ce face parte din LV7 Holding, furnizor de servicii al NECC Telecom.

- Telecomunicatiile prin VOIP – Voice Over Internet Protocole cu videotelefon.

- Pachetul de afaceri corporate pentru reducerea drastica a costurilor convorbirilor telefonice interne si internationale -  factura telefonica zero.

- Oportunitati de investitie in Compania NECC Telecom in faza premergatoare a listarii publice de actiuni la Bursa NYSE.

19-19.20 Pauza de cafea

19.20 – 20.30 Raspuns la intrebari si discutii pe marginea subiectelor prezentate.

 

Dl Daniel Popa CEO, milionar american  de origine romana, fondator al NECC Telecom, va fi prezent la intalnire, il veti putea cunoaste si discuta personal cu dansul.

 

Locurile in sala fiind limitate, va rugam sa confirmati interesul  dvs pana marti 13 decembrie 2011 ora 20, prin raspuns la acest email, specificand numele persoanelor ce urmeaza sa vina din partea companiei dvs.

 

Carmen Moraru,

Reprezentant LV7


http://cmoraru5.lv7global.com/<wbr>lv7/home.aspx


=================================================================================


 Către: Inspectoratul General al Jandarmeriei, Ministerul Administrației și Internelor 

In atenția: Domnului Col. Angelică Costel Gavrilă, Inspector General

 


 Scrisoare deschisă către Jandarmeria Română

 


 

rm.jpg

Roșia Montana, 12 decembrie 2011 În spiritul valorilor democratice ce sunt fundament al statului român, Campania Salvați Roșia Montană vă transmite astăzi îngrijorarea și dezacordul față de modul și metodele în care Jandarmeria Română, prin unitățile sale, alege să asigure ordinea și siguranța publică. Considerăm că acțiunile întreprinse de Jandarmeria Română trebuie să respecte în mod obligatoriu libertatea de exprimare, interesul public și drepturile cetățenești înscrise în Consitutție.

 

Facem referire în mod special la 2 evenimente – manifestări pașnice – care au fost întrerupte prin intervenția violentă, nelegală, condamnabilă a Jandarmeriei Române:

 

- București, 9 noiembrie – în fața sediului TVR, Jandarmeria a arestat 5 persoane care manifestau pașnic împotriva cenzurii canalului de televiziune public;

 

- București, 10 decembrie – în Piața Universității, Jandarmeria a arestat zeci de persoane care manifestau pașnic, sărbătorind Ziua Internațională a Drepturilor Omului.

 

Societatea civilă din România este tânără, curajoasă iar acțiunile sale au nevoie de susținere. Manifestări precum prezența și transmiterea de mesaje sociale în spațiul public sunt normale, legale, civilizate, legitime, vin ca reacție la situația economică precară cu care ne confruntăm, încercând să întărească democrația. Cetățenii din România au drepturi fundamentale, garantate prin Constituție, drepturi care nu pot fi interpretate, abuzate, nerespectate.
În acest context, credem că reacțiile Jandarmeriei Române sunt disproporționate, contravin Legii Adunărilor Publice și contribuie la pavarea drumului către un stat polițienesc de care, nu cu plăcere, societatea românească își amintește. Acțiunile brutale, în forță, ce desconsideră necesitatea exprimării de opinii în spațiu public nu fac cinste nici unei instituții publice din România, menite să contribuie la o societate democratică care crede în pluralismul de opinii.

 

Prin acest document aducem aminte Instituției Jandarmeriei care este rolul său în societatea românească. Conform legii nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române:

 

- (art. 1) (1) Jandarmeria Română este instituţia specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Administraţiei şi Internelor, care exercită, în condiţiile legii, atribuţiile ce îi revin cu privire la apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, [...].

 

- (art. 19) Jandarmeria Română, prin structurile sale specializate, are urmatoarele atribuţii: a) apără, prin mijloacele şi metodele prevăzute de lege, viaţa, integritatea corporală şi libertatea persoanei, proprietatea publică şi privată, interesele legitime ale cetăţenilor, ale comunităţii şi ale statului;

 

(art. 37) În îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, personalul din Jandarmeria Română are obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului şi să acorde primul ajutor medical persoanelor care au nevoie de acesta ca urmare a intervenţiei în forţă.

 

Revoluția Română nu a avut autorizație. A avut dreptul fundamental la libertate!

 

Ne cunoaștem drepturile și vom face apel la toate mijloacele legale și democratice pentru a le apăra. Cerem, pe această cale, Jandarmeriei Române să-și reconsidere poziția și metodele de acțiune vis-a-vis de societatea civilă, să vină în sprijinul libertății de expresie specifice statului democrat și să onoreze astfel memoria celor ce s-au luptat pentru liberatate în '89.

 


 Cu respect,

 

Eugen David

 

Președinte
Alburnus Maior
Strada Berk 361
517615 - Roșia Montană
Jud. Alba
Tel/Fax: 0264 599 204
Mobil: 0740 280 309

 


 Alburnus Maior – coordonatorul campaniei Salvați Roșia Montană este asociația proprietarilor din Roșia Montană, care reprezintă interesele a peste 300 familii de fermieri din Roșia Montană și a 100 de familii din comuna învecinată Bucium. 


Dezvoltat
ă in cea mai mare mișcare pentru apărarea drepturilor omului din tțră (dreptul la mediu, la patrimoniu, la liberă exprimare, la proprietate etc), campania Salvați Roșia Montană reprezintă opoziția față de deschiderea celei mai mari mine de suprafață din Europa. Motivele opoziției sunt multiple dintre acestea distingând argumente privind protecția mediului, patrimoniul cultural, perspectivele economice limitate și impactul social puternic prin relocarea si strămutarea populației locale.

 

 

www.rosiamontana.org

 


 


============================================

10.12.2011
- START VOT Selectia Nationala a Premiilor Online Radar de Media 2011
Voteaza-ti favoritii aici pana pe 25 decembrie.

===========================================COMUNICAT DE PRESA


PREMIILE ONLINE RADAR DE MEDIA VOR PREMIA PE CEI MAI BUNI DIN PRESA ROMANEASCA SI IN 2011

Bucuresti, 8 decembrie 2011  

 Si in acest an revin Premiile Online Radar de Media cu edita nr. 3!
Vom premia cele mai buna formate, oameni si tendinte din media pe anul 2011.  

 Pentru a depista tote cerintele cititorilor venim cu o noutate, in prima faza, Selectia Nationala a Premiilor Online Radar de Media, apoi dupa ce am identificat “pe cei mai buni” vom da start la votul final in cea de-a doua faza.
Iar, in final vom face public castigatorii din acest an.La fel ca si in ceilalti ani am selectat 15 categorii care reflecta in totalitate media romaneasca.

Cel mai bun show de televiziune (emisiune saptamanala)

Cea mai buna productie de televiziune (emisiune zilnica)
Cea mai buna emisiunea informative (talk-show, emisiune de anchete, reportaje,etc)
Cel mai bun prezentator TV
Cel mai ascultat post de radio din FM
Cel mai ascultat post de radio online

Cea mai buna emisiune de radio

Cel mai citit ziar (presa scrisa)

Cea mai citita platform de stiri (presa online)

Cea mai citita revista -print
Cea mai citita revista -online
Cel mai bun blog
Best evenimentul anului 2011
Cea mai implicata vedeta in socetatea romaneasca
Artistul anului 2011 in Romania
]
Programul de desfasuare a Premiilor Online Radar de Media este urmatorul:

Faza 1

Selectia Nationala a Premiilor Online Radar de Media 2011Perioada de votare: 10 decembrie-25 decembrie 2011La toate cele 15 categorii am selectat cat mai multe nomilaizari pentru a fi votate si comentate. Cititorii nostri au posibilitatea in toata aceaste perioada sa propuna nominalizari!In data de 25 decembrie se va opri votingul iar primele 10 nominalizari de la fiecare categorie vor merge in Faza 2.

Faza 2


Premiile Online Radar de Media 2011
Perioada de Votare: 5 ianuarie – 5 februarie 2012Timp de o luna dureaza votingul pentru faza finala. Primii nominalizati de la fiecare categorie vor fi  desemnati castigatori!

 
Faza 3 Decernarea Premiilor Online Radar de Media 2011Perioada : 6 februarie 2012 Vor fi date publicitatii castigatorii si celelalte rezultate!

Echipa Radar de Media
contact@radardemedia.ro
www.radardemedia.ro

===========================================


GALAXY  TV sustine Campania "SALVATI ROSIA MONTANA"


BREAKING NEWS:


Mesajul Campaniei "Salvati Rosia Montana" a fost transmis  la Alba-Iulia cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei


IMG_3093.JPGCiteste aici si aici si vezi inregistrari aici: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.


=====================================================Hello and welcome to the Galaxy Online Television Project's website.


 

 ====================================================================================================================================================================== 

This is an  online television project meant to bring video content of high quality  for its viewers.

 

 

 

The project was initiated by Carmen Claudia Moraru, an experienced Romanian psychologist, magazine editor, TV producer, translator and writer  in Aprill 2010.

 

 

 

Our  mission is to bring video content of high quality  to you, thus hoping to make your life better in the spiritual sense of the meaning.

 

 

 

The founder of this website and project is a graduate in Psychology (1) and Semiotics of Communication (2). You will be able to read more about this in the "About us" section.

 

 

 

The programs are on a great variety of themes. To find out more please check the "Schedule" section. There you will find the description of our programs, links to the videos as well as their transcripts.

 

 

 

There will also be available a "Feedback" link on this website for those of you who would like to share with us your comments, ideas, critiques or whatever else that comes to your mind.

 

 

 

Stay tuned and enjoy our GALAXY TV online programs.

 

 

 

 ===============================================================

  

 
Please check our Youtube Channel for updates. 

 

On our Youtube Channel you can find our entire video gallery.


=================================================================

On October 12, I had nthe honnor of being a model for the Practice Module of the "School of Style" in Cluj-Napoca (Practitioner: Simona Bolboaca). 

Thank you, Simona!


1987045.jpg


 

=================================================================================================================================================================================


A lesson in Sales

by Alec Baldwin


======================================Radar de Media împlineşte 2 ani


De Ziua Înãlţãrii Sfintei Cruci, s-au împlinit doi ani de la lansarea la apã a publicaţiei online www.radardemedia.ro. Site-ul face parte din categoria News&Mass-media şi de doi ani de zile oferã publicului ştiri din spatele camerelor de filmat, ştiri din presa scrisã şi online atât româneascã cât şi internationalã.

Sub sloganul “Media tinutã sub control”, site-ul – care şi-a innoit infãţişarea in iunie 2011 – reuneşte articole din urmãtoarele categorii: news, televiziune, radio, presa, audiente tv, vedete&life, eveniment, opinii, magazin şi concursuri.

Implinirea celor doi ani de existentã a fost marcatã prin lansarea aplicatiei pentru smartphone – m.radardemedia.ro. Acest lucru se inscrie in trend-ul media din ultima perioadã. In ultimele luni şi-au lansat aplicatii pentru iPad şi iPhone agentii de presa şi organisme internationale, precum Agence France Presse (AFP) şi NASA.

In toamna acestui an, RadarDeMedia va initia proiectul intitulat “Selectia Nationalã a Premiilor Online Radar de Media 2011”, care se va finaliza in prima lunã a anului viitor. Site-ul este prezent pe retele de socializare, cum ar fi Facebook, Twitter, MySpace, Linked-in, Trilulilu, Youtube, Picasa, Hi5 si Ghidoo.ro. Este un site independent, destinat consumatorilor de media, cu peste 60.000 de vizitatori unici si peste 100.000 de pagini accesate lunar.

"Radar de Media a pornit de la un simplu blog, iar acum publicatia reprezintã o sursã credibilã pentru presa online, fapt ce este confirmat de numãrul de articole preluate zilnic de pe Radar de Media", a declarat pentru Galaxy TV Dorin Huntai Damaskin, Project Editor-ul RadarDeMedia.


===========================================================================================================================


=============================================================================

On  August 25 2011, I had the pleasure of taking part in a photo session organized by the "Positive Change" Association from Cluj in the Park of the Roses for the Motivational Calendar of 2012. The pictures were taken by  photographer Mariana Gavris (Barcelona, Spain). Here is a sample:

1987095.jpg

=============================================================================ANUNT


Pentru ca Galaxy TV este o alt fel de televiziune, va trasmite - timp de o saptamana (1-5 august 2011) - imagini inregistrate de la oficiile liturgice prilejuite de celebrarea Paraclisului Maicii Domnului din Postul Sfintei Marii de la Capela Sf Iosif din cadrul Parohiei Greco-catolice "ANDREI MURESANU" din Cluj Napoca pe canalul Youtube. De asemenea, articole referitoare la aceste inregistrari vor fi postate pe www.radardemedia.ro. Mentionam ca in prima saptamana a Postul Sfintei Marii, aceste oficii liturgice vor fi transmise in direct si de postul Radio Maria (www.radiomaria.ro)

1874451.jpg